VIDEO Președintele, declarație năucitoare despre Proasta României: „Nu cred că doamna a înțeles ce s-a vorbit acolo!”

VIDEO Președintele, declarație năucitoare despre Proasta României: „Nu cred că doamna a înțeles ce s-a vorbit acolo!”

Președintele, declarație năucitoare despre Proasta României: „Nu cred că doamna a înțeles ce s-a vorbit acolo!” Preşedintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la Blaj, întrebat despre anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă referitor la vizita Suveranului Pontif în România că nu crede că ”doamna a înţeles ce s-a vorbit acolo”.

„Dați-mi voie să cred că nu a înțeles doamna despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluție și, într-un final, a apărut și comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire și acolo se spune că s-a vorbit de președinția României Consiliului Uniunii Europene în prima parte a lui 2019. Singura explicație a mea e că doamna a înțeles ca e vorba de vizită și nu de președinție, deci o confuzie inexplicabilă”, a spus președintele.

Şeful statului a adăugat că are informaţii în acest sens, însă în relația cu Vaticanul există reguli și norme foarte clare.

„Atunci când vor fi lămurite toate detaliile, se va anunța simultan de către Vatican și de către Administraţia Prezindenţială, nu de alți vizitatori”, a spus preşedintele.

Proasta României a reuşit să se pună din nou într-o situaţie penibilă după ce a anunţat vineri, într-un interviu acordat Antenei 3, că Papa Francisc va veni în România anul viitor.

La scurt timp după anunţ, Nunţiul Apostolic în România (ambasadorul Vaticanului) a reacţionat prin intermediul purtătorului de cuvânt al Arhidiecezei Catolice Bucureşti.

"Vizita Papei în România. Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României. Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită", a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente