VIDEO Prima ieşire în spaţiu a doi astronauţi de pe staţia spaţială chineză Tiangong

VIDEO Prima ieşire în spaţiu a doi astronauţi de pe staţia spaţială chineză Tiangong

Doi astronauţi chinezi au efectuat duminică prima lor ieşire în spaţiu pentru a instala echipamente şi a realiza teste în exteriorul noii staţii spaţiale chineze Tiangong, relatează AFP şi dpa.



Televiziunea de stat chineză a transmis imagini cu astronauţii Liu Boming, 54 de ani, şi Tang Hongbo, 45 de ani, părăsind staţia în costume spaţiale pentru o misiune de câteva ore.

Inginerii chinezi au dezvoltat pentru această misiune un nou costum spaţial care cântăreşte aproximativ 100 de kilograme, care se presupune a fi mai confortabil de purtat, precum şi pentru a face posibilă desfăşurarea unor misiuni mai îndelungate în spaţiu, notează dpa.



Evenimentul marchează a doua ieşire în spaţiu pentru astronauţii chinezi, după cea a lui Zhai Zhigang care a ieşit în exteriorul navei spaţială Shenzhou 7 în 2008. În schimb, misiunea acestuia din urmă a durat doar aproximativ 20 de minute.

Trei astronauţi chinezi au decolat pe 17 iunie din Deşertul Gobi (nord-vestul Chinei) şi vehiculul lor spaţial s-a conectat la modulul Tiahne, singurul dintre cele trei ale staţiei spaţiale deja pe orbită, pentru o misiune de trei luni.


Este cea mai lungă misiune spaţială cu echipaj condusă vreodată de China.

Astronauţii sunt responsabili pentru construirea staţiei şi, duminică dimineaţă, doi dintre ei au ieşit împreună în spaţiu pentru a lucra acolo, a anunţat Agenţia Spaţială Chineză pentru zboruri cu echipaj. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...