VIDEO Primarul PSD din comuna cu lacul Belina vrea să anuleze dreptul de vot al românilor din Diaspora! „Sunt acolo, să stea acolo, să-și aleagă acolo președintele”

VIDEO Primarul PSD din comuna cu lacul Belina vrea să anuleze dreptul de vot al românilor din Diaspora! „Sunt acolo, să stea acolo, să-și aleagă acolo președintele”

Lucian Calin, primarul PSD al localitatii Seaca (Teleorman), le-a declarat jurnalistilor de la Recorder, la Congresul PSD, ca romanii din Diaspora nu ar trebui sa aiba drept de vot la alegerile prezidentiale.

„La alegerile prezidentiale ar trebui sa aiba drept de vot cei care sunt prezenti in tara, cei care platesc taxe si impozite, nu se ne aleaga cei din diaspora presedintele. Sunt acolo, sa stea acolo, sa-si aleaga acolo presedintele”, a spus Calin.

 Intrebat de unde este, primarul a raspuns ranjind: „La Seaca, insula Belina”.

De la secunda 47:

 

Lucian Calin este cunoscut in judet pentru relatiile speciale si foarte profitabile pe care le-a avut atat cu Liviu Dragnea cat si cu Tel Drum.

In 2013, prin semnatura premierului Victor Ponta, o insula si un brat al Dunarii au trecut din administrarea Apelor Romane in cea a Consiliului Judetean Teleorman.

„Ce nu se mentioneaza in niciunul dintre documentele care a oficializat acest transfer guvernamental de mai bine de 300 de hectare de teren pe malul Dunarii sunt avantajele directe ale companiei Tel Drum, controlata de vechi colaboratori ai lui Liviu Dragnea, care a luat in concesiune Bratul Pavel pentru pescuit.  ‘Din 2011 sunt inchiriate de Tel Drum. Acum, daca le-a luat la Consiliul Judetean, nu mai da bani la Apele Romane’”, declara Lucian Calin pentru gandul, in 2013.

Pe cele 300 de hectare ar fi urmat sa se dezvolte o afacere foarte profitabila: un aquapark, un complex turistic si sportiv, cu hotel, bazine de inot si pensiune plus o tabara cu plaja.

Liviu Dragnea, la acea data vicepremier, a fost de altfel cel care, in calitate de ministru al administratiei, a initiat hotararea de Guvern pe care si-a pus semnatura impreuna cu ministrii Ana Lucia Varga (Ape) si Rovana Plumb (Mediu).

Intr-un alt interviu, pentru Catavencii, primarul Lucian Calin a negat ca Dragnea ar avea interese in aceasta afacere.

„Eu cred ca si legal este, ce vreti sa spuneti? Domnul Dragnea are grija de noi toti, sa fie legal, normal ca trebuie sa fie legal, altfel nu se poate. (…) Multumesc domnului Dragnea ca n-a uitat. Or sa munceasca si oamenii locului undeva”, spunea Calin pentru Catavencii.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA