VIDEO Primarul PSD din Focșani, atac JOSNIC la președinte! „Nu-i numește pe miniștri pentru că nu este ortodox”!

VIDEO Primarul PSD din Focșani, atac JOSNIC la președinte! „Nu-i numește pe miniștri pentru că nu este ortodox”!

Primarul PSD din Focșani, atac JOSNIC la președinte! „Nu-i numește pe miniștri pentru că nu este ortodox”! Primarul orașului Focșani, Cristi Misăilă (PSD), a declarat pentru un post local de televiziune că președintele Klaus Iohannis refuză numirea celor doi miniștri propuși de premierul Dăncilă la Dezvoltare și Transporturi pentru că nu este ortodox, anunță Realitatea de Vrancea, citată de  G4Media.ro . La începutul lunii ianuarie, tot în Vrancea, liderul consilierilor județeni din CJ condus de Marian Oprișan a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste.

“Iată că suntem într-o situaţie total neplăcută, să ajungem să avem o guvernare ciuntită şi nici în acest moment să nu avem în două ministere extrem de importante miniştri pe post din considerente mai puţin ortodoxe. Pentru că nu avem un ortodox care să ne conducă, deşi suntem un popor ortodox”, a declarat Cristi Misăilă la Atlas TV.

 

Reamintim că președintele Iohannis a fost atacat constant de lideri PSD pentru faptul că este de etnie germană, ajungându-se la comparații cu regimul nazist. Printre cei care au făcut asemenea comparații se numără Darius Vîlcov, Liviu Pop și Lia Olguța Vasilescu.

Primarul PSD din Focșani este autorul unei alte declarații taxate de media: în 2018, el a spus că românii din Diaspora se întorc în număr mare în țară pentru că PSD a crescut nivelul de trai.

Procurorii s-au autosesizat în cazul consilierului județean PSD Constantin Guguianu care a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste
 
Procurorii din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat luni din oficiu în cazul consilierului județean Constantin Guguianu (PSD) care a postat pe Facebook fotografii trucate cu președintele Iohannis în haine militare naziste, potrivit unui comunicat al instituției.

 Procurorii investighează posibila săvârşire a infracţiunii prevăzută de art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, care arată că ”răspândirea, vânzarea sau confecționarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum și deținerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi”.

PSD Vrancea a anunțat luni demisia din funcție a consilierului județean Constantin Guguianu după ce acesta a distribuit, săptămâna trecută, pe Facebook, o imagine trucată cu președintele Klaus Iohannis în haine militare naziste. Anunțul filialei conduse de Marian Oprișan vine după ce Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România, Ellie Wiesel, și -a exprimat îngrijorarea față de gestul consilierului, avertizând că astfel de comunicări de către un demnitar al statului poate încuraja derapaje grave.

Ulterior, Guguianu a șters postarea. Potrivit site-ului realitateadevrancea.net, Constantin Guguianu este fost ofiţer de contrainformaţii militare şi de 15 ani este consilier judeţean la Vrancea ales pe listele PSD. El a trădat PD-ul, în 2004, asigurându-i majoritate lui Marian Oprișan în CJ.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria