VIDEO Primele efecte ale carantinei totale, în Italia: Străzi pustii şi supermarketuri luate cu asalt la miezul nopţii

VIDEO Primele efecte ale carantinei totale, în Italia: Străzi pustii şi supermarketuri luate cu asalt la miezul nopţii

La scurt timp după ce premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat noile reguli ce trebuie urmate de toţi cetăţenii peninsulei pentru a evita o mai largă răspândire a coronavirusului, efectele n-au întârziat să apară. Astfel, potrivit publicaţiei  Stiridiaspora.ro , aproape de miezul nopţii sute de oameni au luat cu asalt supermarket-urile din Peninsulă pentru a-şi face provizii.







 

Pe de altă parte, în Milano, străzile sunt tot mai pustii, iar în zona obiectivelor turistice nu mai sunt mulţi oameni. Românii, captivi şi ei alături de italieni, trebuie să se adapteze regulilor.

„E linişte, pe trotuar e gol, restaurantele sunt închise. E o stare pe care nu poţi să ţi-o imaginezi... te simţi sechestrat, închis în casă”, a spus Mihaela Viola, româncă din Milano, potrivit Ştirile PRO TV.

 

În Veneţia, muzeele şi restaurantele sunt închise, gondolele stau nefolosite, iar magazinele - inclusiv farmaciile - au grilajele trase.

„Ar fi bine să nu te deplasezi decât dacă este necesar să faci cumpărături sau lucruri esenţiale pentru traiul de zi cu zi. Provincia este blocată, atâta Padova, Veneţia şi Treviso. Lumea a intrat în panică. Primarul a închis un bar pentru că la 8 era plin de lume, nu trebuia să funcţioneze. L-a închis pe loc. În 5 minute a închis acel bar”, a spus Daniel Oprican, român stabilit lângă Veneţia potrivit sursei citate.

Înainte ca Italia să intre în carantină, luni, în gări, autogări şi aeroporturi erau controale severe căci oamenii disperaţi voiau să părăsească nordul Peninsulei şi să plece spre sud. Evenimentele culturale şi sportive au fost, de asemenea, suspendate. Chiar şi înmormântările şi cununiile religioase au fost anulate. Localurile se închid la ora 18, iar între clienţi trebuie să existe o distanţă de cel puţin un metru. Aceeaşi distanţă trebuie păstrată şi în trenuri.

Reamintim că luni seara, premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat într-o conferinţă de presă, că întreaga peninsulă devine „zonă protejată” în care nu intră şi din care nu iese nimeni. Şcolile vor fi închise până pe 3 aprilie şi vor fi permise doar deplasările care sunt absolut necesare şi nu pot fi amânate.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...