VIDEO Priviți! A început!

VIDEO Priviți! A început!

Priviți! A început! Primul metru de autostrada construit in Moldova este inaugurat vineri, la ora 15:00, de omul de afaceri Stefan Mandachi, suceveanul care a initiat protestul "Romania vrea autostrazi".

14:50 - Stefan Mandachi si-a facut aparitia. Este felicitat de cei prezenti si da declaratii pentru televiziunile care si-au manifestat interesul.

"Bucurestiul vrea autostrazi!", "Brasovul vrea autostrazi!", striga unii dintre cei prezenti. Stefan Mandachi ii felicita si face poze cu toti cei care ii cer.

"Va multumesc din suflet! Facem o pauza de 15 minute dupa care stam de vorba", anunta el.

Un preot il da sfaturi.

14:47 - Cativa tineri defileaza cu un banner urias pe care scrie "Suntem satui de minciuni, Moldova se ridica".

14:35 - S-au strans deja cateva sute de persoane la inaugurare. Langa scena amplasata special, si alaturi de boxele din care rasuna imnul "#sieu", au fost aduse mai multe masini care au fost implicate in accidente. Stefan Mandachi a si declarat, de mai multe ori, ca, din cauza lipsei de autostrazi si drumuri civilizate, mor in fiecare an pe sosele mai multi romani decat au murit la Revolutie.

"Sunt aici pentru ca sunt intre oameni care imi dau speranta ca nu voi fi nevoit sa emigrez a doua oara. Sunt nevazator, am participat si la Marsul Sperantei", a declarat unul dintre cei prezenti, care poarta un drapel.

Romani din diaspora (Italia, Marea Britanie, Elvetia sau Germania) scriu pe Facebook ca se opresc si ei astazi la ora 15:00, in semn de solidaritate cu romanii din tara.

Dragnea, atac DEMENT la mișcarea #șîeu: Totul este circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă

 Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur pe inițiatorul mișcării #șîeu, omul de afaceri Ștefan Mandachi, afirmând că ar fi ”circari conduși de leneși”, sugerând că președintele Klaus Iohanis ar fi în spatele acțiunii de protest. ”Niște șmecheri, care vezi doamne fac ei un metru de autostradă, la ora 12 au început lucrul de autostradă în Moldova, real. Ei fac circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă. Noi dezvoltăm România”, mai spus liderul PSD.

 Dragnea a mai declarat că omul de afaceri Ștefan Mandachi, care spune că a cheltuit 100 de mii de euro ”pentru acest circ”, ”putea sa-i dea la o casă de copii sau să-i doneze undeva.”

 ”Ce căuta spre București? Totul este circ. Rămâne la forța noastră să spunem românilor adevărul. Nu vă cer să mințiți, să manipulați, ci să fiți aceiași români curajoși. Să spuneți oamenilor ce se întâmplă, altfel îi lăsați pe acesști circari conduși de leneși, nu mai știu cum să-i spun lui Iohannis, ca să nu se supere, dar și ca să te superi trebuie efort…”, a mai declarat Dragnea.

Context. Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că participă la protestul ”România vrea autostrăzi” şi întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00, potrivit News.ro. Protestul, inițiat de un am de afaceri suceavean, s-a întins rapid în toată țara, exprimând exasperarea românilor față de lipsa cronică a investițiilor în infrastructură.

Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Protestul ”România vrea autostrăzi”, pe care omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi l-a iniţiat la începutul lunii martie, a adunat zeci de adepţi din întreaga ţară, nu doar din Moldova.

Firme din toate domeniile, care au mii de angajaţi, au anunţat că vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute întrerup activitatea.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...