VIDEO Priviți! Imagini incredibile pe lotul din Autostrada de Centură (A0) Sud unde lucrează turcii de la Alarko!

VIDEO Priviți! Imagini incredibile pe lotul din Autostrada de Centură (A0) Sud unde lucrează turcii de la Alarko!

Turcii de la Alsim Alarko, cei care construiesc cei circa 16,3 km ai Lotului 2 dintre Clinceni și Berceni din Autostrada de Centură (A0) Sud au început să se mobilizeze pe șantier după ce din noiembrie au primit autorizația de construire pe întreg tronsonul. De curând constructorul a început să lucreze la viitorul nod A0 Sud cu DN5 București - Giurgiu, iar într-o înregistrare cu drona sunt surprinse cel puțin 60 de camioane care formează o coadă de circa 1,5km pe prima bandă de pe DN5 așteptând să livreze balast în șantier.

Contractul pentru cei 16,3 km de autostradă dintre Clinceni și Berceni a fost semnat în martie 2019 cu turcii de la Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS pentru circa 162 milioane de euro. Primele lucrări au început în August 2020, dar doar pe 1,6km. Abia din octombrie 2020 au putut fi realizate restul exproprierilor și din 29.10 a fost eliberată autorizația de construire pe întreg tronsonul.

Dincolo de bucata de 1,6 km la care au început lucrul din vară, turcii de la Alarko au demarat lucrări recent la viitorul nod rutier cu DN5 Bucureti - Giurgiu, între Jilava și 1 Decembrie.

Într-o filmare din dronă realizată acum, se vede cum constructorul a demarat în forță lucrările. O coadă de circa 60 de camioane toate încărcate cu balast pentru autostradă a ocupat circa 1,5 km din prima bandă de pe DN5, așteptând să între în șantier.


Autostrada de centură A0 Sud - Lotul 2


Lungime: 16,3 km
Cost: 162 mil. Euro
Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS
Contract semnat: martie 2019 (licitație începută în 2017)
Termen de finalizare: 12 luni pentru proiectare și 30 de luni execuția lucrărilor
Lucrări începute: august 2020 doar pe 1,7 km / noiembrie 2020 pentru restul tronsonului
Finalizare posibilă (n.r.): Q2-Q3 2023

Stadiu la zi (decembrie 2020) / Stadiu financiar: 3% / 19%

Reprezentanții companiei din Turcia susțineau în septembrie că-și propun să finalizeze proiectul în 28 de luni față de cele 30 din contract, ba chiar 26 de luni dacă vremea din timpul sezonului rece ține cu ei.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale