Nici bine nu au început lucrările pe şantierul autostrăzii Moldovei, A8, că au dispărut unele materiale de construcție, relatează tvr.ro. Mai exact, ţevile de aluminiu folosite pentru foraje geotehnice au fost furate în zona Tîrgu Frumos. Muncitorii au intrat în panică după ce au constatat dispariţia lor şi au alertat Poliţia. Agenţii au luat repede urma hoţilor și au recuperat instalaţiile care fuseseră vândute la un depozit de fier vechi.

Furtul a fost descoperit marți dimineață, când muncitorii cazați la un hotel din Târgu Frumos au constatat că ţevile instalaţiilor de forare, depozitate într-o magazie din apropiere, au dispărut. Oamenii au intrat în panică și au alertat Poliția. Până să intervină autoritățile, angajații firmei care lucrează la autostradă au început să verifice depozitele de fier vechi din zonă și au dat de urma materialelor. Într-unul dintre depozite au reuşit să recupereze 30 de kilograme de ţevi. Cazul a atras atenția unui activist civic din Iași, care a publicat toată povestea pe o rețea de socializare.

Polițiștii au deschis o anchetă și, în urma verificării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului, au constatat că autoarele furtului sunt două femei în vârstă de 44, respectiv, 45 de ani. Acestea au sustras ţevile şi le-au transportat în saci de rafie la punctele de valorificare, relatează tvr.ro