VIDEO Priviți, ca sardelele în Centrul Vechi, fără măști în mijloacele de transport în comun și o nouă horă la mare

VIDEO Priviți, ca sardelele în Centrul Vechi, fără măști în mijloacele de transport în comun și o nouă horă la mare

Ca sardelele în Centrul Vechi, fără măști în mijloacele de transport în comun și o nouă horă la mare.

hora noua mamaia Horă la o terasă din Mamaia în vremuri de pandemie Foto: captură TV

Nu s-a întâmplat așa, însă, și la Mamaia, unde telespectatorii  Digi24 au surprins imagini cu o nouă horă care s-a încins la o terasă. Iar în Centrul Vechi din Capitală, petrecăreții s-au înghesuit ca sardelele, au dansat și au cântat ca-n vremurile bune. Iată imaginile:

Filmare cu camera ascunsă în tramvai

Nici în trenuri sau în tramvaie oamenii nu poartă măști de protecție și nici distanțarea fizică nu se respectă, după cum arată o filmare cu camera ascunsă. O singură persoană din cinci purta masca de protecție corect, și pe gură, și pe nas, în tramvaiul din București unde au fost surprinse imaginile. Trei oameni nu aveau mască deloc. În același mijloc de transport un alt bărbat vorbea la telefon relaxat. Nici el nu avea mască.

- Mască de protecție nu vă puneți?

- Ba da, o am în buzunar, dar mă sufoc cu ea, este răspunsul dat de obicei.

În Gara de Nord, zeci de călători s-au îmbulzit sâmbătă în zona peroanelor, iar în trenuri oamenii nu poartă mască, deși e aglomerat. Cei mai mulți dintre călători fie poartă masca de protecție sub bărbie, fie nu o pun deloc. Nimeni nu-i deranjează cu nimic, deși premierul stabilea responsabilități în această privință în urmă cu câteva zile.

Nici comercianții din Piața Obor, pe de altă parte, nu respectă regulile impuse de autorități.

Oamenii nu poartă mască nici la intrarea în benzinărie.  „Oamenii alimentează și dacă nu au mască, normal, să plătească, sunt lăsați să intre fără mască, or asta nu e acceptabil. Benzinăriile trebuie să se adapteze”, cerea Ludovic Orban.

Și locurile de joacă sunt în continuare animate.

Aglomerație și la munte

Aglomerație a fost sâmbătă și pe Tranfăgărășan, la Bâlea Lac, unde oamenii stăteau la cozi fără niciun fel de distanțare fizică.

Sute de persoane sunt în acest weekend și la Sovata, stațiunea balneară din Mureș, acolo unde din imaginile trimise de un telespectator se vede că nu se respectă nicio măsură de distanțare. Oamenii fac plajă unul lângă celălalt și nici în apă nu se prea respectă regulile impuse de autorități.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”