VIDEO Priviți ce se întâmplă la Iași! „Mi-e rușine cu rectorul Toader”

VIDEO Priviți ce se întâmplă la Iași! „Mi-e rușine cu rectorul Toader”

Asociația civică Reset din Iași organizează marți dimineață, de la ora 10.00, un protest inedit în capitala Moldovei: un camion îmbrăcat într-un mash enorm cu fotografia lui Tudorel Toader și textul ”Mi-e rușine cu rectorul Toader” se plimbă prin tot orașul, relatează  G4Media.ro .

 Organizația Reset a organizat și o petiție pe care o pot semna cei care vor demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Daniela Mitrofan, fondatoare Reset, a declarat pentru  G4Media.ro că ”Noi, ca absolvenți, ne simțim rușinați că un astfel de om a ajuns în funcția de rector, el nu este decât un exponent al unui sistem învechit care și-a atins limita și și-a demonstrat incapacitatea Vom face tot ce putem pentru a ne arăta indignarea față de o persoana carea a devenit un contramodel, atât în funcția de ministru al justiției, cât și în cea de profesor”.

”Tudorel Toader, rectorul autosuspendat de la Universitatea „Al. I. Cuza”, din Iași își continuă acțiunile pentru demolarea justiției din România. Ignoră și sfidează semnalele partenerilor externi, în fața cărora ne-am asumat anumite obligații, punând în pericol și siguranța cetățenilor români prin legi cu dedicație prin care să-i apere sau să-i protejeze pe cei care încalcă legea, eventual unora dintre ei să le „albească” dosarele. Nu renunță la frânarea parcursului european al României și dorește în continuare modificarea Codurilor Penal și de Procedură Penală, continuă să susțină Secția specială de anchetare a magistraților, o secție care pare să aibă unic scop intimidarea magistraților curajoși. In tot acest timp, el continuă să se prezinte în fața studenților și să predea despre cum ar trebui să aplice legea. Tudorel Toader este un paradox al justiției și al învățământului românesc, este în funcția care îi permite să aplice legea și să o îmbunătățească, dar el alege să fie cel care dă o mână de ajutor la destructurarea și șubrezirea ei”, a mai spus Daniela Mitrofan.





Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro