VIDEO Priviți, contraofensiva ucraineană cu tancuri i-a alungat pe ruși 20 de km afară din Harkov

VIDEO Priviți, contraofensiva ucraineană cu tancuri i-a alungat pe ruși 20 de km afară din Harkov

Contraofensiva ucraineană din zona Harkov a repurtat un succes major în cursul zilei de marți, când s-a reușit eliberarea orașului Ternova și împingerea rușilor înapoi, peste granița internațională recunoscută oficial.

Experții militari independenți – între ei, foști ofițeri superiori în armate NATO care publică scurte analize și opinii inclusiv pe Twitter – semnalează că victoria este una foarte importantă din punct de vedere strategic, nu doar psihologic.

Capturarea orașului Ternova, aflat la nord-est de Harkov, chiar pe granița ucraineano-rusă, rupe în două frontul invadatorilor, care mai păstrează spre nord doar o foarte subțire fâșie de teritoriu, de câția kilometri adâncime. Surse militare spun că această zonă a devenit nesustenabilă militar și va colapsa în următoarele zile.

Lovitura ucrainenilor este la fel de importantă și pentru frontul din Donbass. În acest moment, unica linie de cale ferată prin care este aprovizionat frontul se află la doar 14 kilometri distanță, ceea ce înseamnă că poate fi lovită direct de artileria de câmp ucraineană.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...