VIDEO Priviți, e de rău pentru Rusia! Soldații ucraineni, antrenați de SUA să manevreze drone „sinucigașe” și blindate

VIDEO Priviți, e de rău pentru Rusia! Soldații ucraineni, antrenați de SUA să manevreze drone „sinucigașe” și blindate

Pe măsură ce războiul din Ucraina se apropie de a treia lună, Statele Unite încearcă să găsească cea mai bună modalitate – și ritmul – de a antrena trupele de acolo pentru a folosi armele occidentale care inundă națiunea asediată.

Sute de soldați ucraineni fie au finalizat, fie sunt în curs de formare cu privire la modul de operare a artileriei, sistemelor radar de apărare aeriană, dronelor înarmate cu explozibili și transportoarelor blindate, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, în timpul unei conferințe de vineri.

Dar luni, Kirby a remarcat importanța de a nu „supraîncărca sistemul”, furnizând mai multe arme noi decât pot suporta trupele lor.

„Este un echilibru”, a spus Kirby în timpul unui briefing. „Vrei să te asiguri că pot folosi armamentul, că îl pot menține și întreține.”

Pentru a atinge acest echilibru, Kirby a spus că Pentagonul este în legătură cu Oleksii Reznikov, ministrul apărării al Ucrainei, pentru a urmări nevoile națiunii.

SUA au antrenat peste 300 de artilerişti ucraineni pe obuzierul M777 de fabricaţie americană. Alți 50 s-au specializat pe întreţinerea obuzierelor, a spus Kirby. Într-un semnal că armata americană vede o luptă de lungă durată, SUA au inclus piese de schimb pentru obuziere în transporturile sale, iar Kirby a spus că cursul de întreținere va deveni probabil „o cerință continuă”.

În mod separat, soldați ucraineni au finalizat un antrenament militar american pe radarele mobile de apărare aeriană AN/MPQ-64 Sentinel furnizate de Washington, iar 60 de ucraineni au finalizat un curs despre transportorul blindat M113.

În weekend, aproximativ 20 de soldați ucraineni și-au încheiat antrenamentul de o săptămână despre cum să folosească noua dronă Phoenix Ghost (video sus), dezvoltată de Forțele Aeriene, a declarat Kirby luni. Ei au fost antrenați de aviatori la baza aeriană Ramstein din Germania, a spus el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale