VIDEO Priviți, „pilaf” de mortiere rusești făcut de o dronă „kamikaze" americană!

VIDEO Priviți, „pilaf” de mortiere rusești făcut de o dronă „kamikaze" americană!

Ucrainenii folosesc cu succes în războiul de apărare a țării drone kamikaze trimise de americani.

Este vorba despre drone Switchblade, militarii ucraineni fiind antrenați să le folosească în lupte. Un video cu traseul dronei și momentul detonării a fost făcut public pe Twitter de către Forțele Armate ale Ucrainei. După explozie, soldații ruși care au scăpat ar fi fost ”eliminați” cu ajutorul unor lovituri de mortier.

Dronele Switchbalde sunt cunoscute drept drone „kamikaze". Sunt drone de mici dimensiuni, portabile, care au focoase și detonează la impact. Cel mai mic model poate atinge o țintă de până la 10 kilometri distanță, compania care le produce.

Rusia folosește la rândul ei modele proprii ale unor drone kamikaze în Ucraina, armata ucraineană afirmând însă că acestea nu prea au succes în a-și lovi țintele.

Dronele kamikaze folosite de Rusia se numesc ZALA KYB, sunt un tip de „muniții rătăcitoare” - aeronave pilotate de la distanță ce pot sta mai mult timp în aer și pot fi prăbușite intenționat în grupuri de inamici sau vehicule militare.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina