VIDEO Priviți, „pilaf” de mortiere rusești făcut de o dronă „kamikaze" americană!

VIDEO Priviți, „pilaf” de mortiere rusești făcut de o dronă „kamikaze" americană!

Ucrainenii folosesc cu succes în războiul de apărare a țării drone kamikaze trimise de americani.

Este vorba despre drone Switchblade, militarii ucraineni fiind antrenați să le folosească în lupte. Un video cu traseul dronei și momentul detonării a fost făcut public pe Twitter de către Forțele Armate ale Ucrainei. După explozie, soldații ruși care au scăpat ar fi fost ”eliminați” cu ajutorul unor lovituri de mortier.

Dronele Switchbalde sunt cunoscute drept drone „kamikaze". Sunt drone de mici dimensiuni, portabile, care au focoase și detonează la impact. Cel mai mic model poate atinge o țintă de până la 10 kilometri distanță, compania care le produce.

Rusia folosește la rândul ei modele proprii ale unor drone kamikaze în Ucraina, armata ucraineană afirmând însă că acestea nu prea au succes în a-și lovi țintele.

Dronele kamikaze folosite de Rusia se numesc ZALA KYB, sunt un tip de „muniții rătăcitoare” - aeronave pilotate de la distanță ce pot sta mai mult timp în aer și pot fi prăbușite intenționat în grupuri de inamici sau vehicule militare.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale