VIDEO Proasta României anunță oficial că l-a pârât pe Iohannis la CCR!

VIDEO Proasta României anunță oficial că l-a pârât pe Iohannis la CCR!

Proasta României anunță oficial că l-a pârât pe Iohannis la CCR!

 Dăncilă a anunțat vineri, în debutul ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu refuzul președintelui Klaus Iohannis de a formaliza revocarea din funcție a miniștrilor demisionari Lucian Șova și Paul Stănescu și înlocuirea lor cu Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu, așa cum a decis PSD.

”Azi am sesizat Curtea Constituțională pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte. Nu mi-am dorit acest lucru, dar interesul României este mai presus de ambiții personale, jocuri politice sau campanie electorală”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Șefa Guvernului a anunțat încă de ieri, la finalul unei întâlniri cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Camera Deputaților, că va că va face acest demers la Curtea Constituțională.

„Vom sesiza CCR, astăzi (joi n. red.) am vorbit cu preşedintele Iohannis, l-am sunat pe domnul preşedinte, am vrut să văd ce s-a întâmplat, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi că este foarte important ca noii miniştri să-şi preia dosarele (…). Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează şi că până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la Curtea Constituţională”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament.

La întâlnire a participat şi Lia Olguţa Vasilescu, propusă pentru a prelua portofoliul Dezvoltării Regionale.

Surse politice au afirmat joi că liderii coaliţiei de guvernare, preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au decis încă de miercuri seară ca această sesizare să fie depusă.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA