VIDEO Protest împotriva lui Tudorel Toader în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde era în desfășurare o conferință cu președintele Curții de Justiție a UE

VIDEO Protest împotriva lui Tudorel Toader în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, unde era în desfășurare o conferință cu președintele Curții de Justiție a UE

UPDATE: Mai mulți activiști au intrat în aula unde are loc conferința la care participă Tudorel Toader și președintele Curții de Justiție a UE și i-au cerut demisia rectorului universității. Activiștii au reușit să scape de barajul făcut de paznici și au intrat cu bannere prin care cereau demisia lui Tudorel Toader, vizibil enervat în acele momente. Președintele CJUE le-a spus participanților la conferință că protestul este un act democratic. ”Nu e nici o problemă, staţi liniştiţi, iată, aceasta este o expresie sănătoasă a pluralismului democratic, e absolut tot ce trebuie să avem în orice stat democratic”, a declarat Koen Lenaerts în timpul discursului său, potrivit Ziarul de Iași.

 

Organizația civică Reset din Iași protestează vineri dimineață în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași împotriva fostului ministru al justiției Tudorel Toader, căruia îi cer demisia din funcția de rector, relatează G4Media .

Protestatarii au bannere pe care scrie ”Tudorel Toader the destroyer of romanian justice” / ”Don’t trust Tudorel Toader” / ”Demisia”.

Pe trotuarul de vizavi de clădirea universității se strâng semnături pentru demiterea lui Toader.

Reset a anunțat încă de miercuri protestul anti-Tudorel Toader în fața Universității Cuza din Iași, spunând că face acest gest cu ocazia vizitei președintelui Curții de justiție a UE.

Protestul este numit ”Iașul nu uită și nu iartă!”.

Cum au motivat organizatorii protestul:

”Cei din UE trebuie sa afle că Tudorel Toader a fost complicele unor penali și că nu a plecat decât atunci când a fost dat afară. Tudorel Toader nu se poate preface că doi ani din cariera lui nu există și că în acest timp nu a făcut decât să fie în slujba unei coaliții toxice pentru democrația din România. Faptul că nu a fost până în totalitate servantul umil și nu a mers până la capăt cu demolarea justiției nu-l absolvă de răul pe care l-a făcut sistemului judiciar și nu-l face nici disident și nici erou, cum va încerca din nou să pozeze. Deja simpla revenire pe „tronul” de rector a reprezentat o noua insultă înghițită în mod regretabil de Senatul și colectivul de la universitatea Cuza din Iași. El este un contramodel pentru studenți și viitorii magistrați pe care îi pregătește, iar neluarea unei poziții pentru revenirea lui înseamnă acceptarea tacită a unui rău care sapă la temelia încrederii în instituțiile de învățământ superior din România. Iașiul nu iartă și nu uita că un simbol a fost pătat de rămânerea în funcție a unui rector care nu are nimic de-a face cu profesionalismul, verticalitatea și moralitatea”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu