VIDEO Protest în Piața Victoriei. Scandare din Piață: „România - UE, Liviu Dragnea - MUIE”

VIDEO Protest în Piața Victoriei. Scandare din Piață: „România - UE, Liviu Dragnea - MUIE”

Peste 2.000 de persoane au protestat, sambata seara, in Piata Victoriei din Bucuresti, pentru a-si arata nemultumirea fata de actuala guvernare. "La inchisoare, nu la guvernare", si "Demisia!", au scandat cei prezenti.

Si in Cluj oamenii au iesit in strada, cerand ca Romania "sa nu mai fie condusa de corupti".

20:11 - "Justitie, nu coruptie", "PSD, ciuma rosie", "Jos Guvernul", "Uniti, luptam, justitia aparam", Uniti, putem, invinge un sistem", striga cei peste 2.000 de protestatari aflati in fata Guvernului.

19:55 - In Piata Victoriei se afla si fostul premier, Dacian Ciolos.

19:50 - Se face din ce in ce mai frig. Sunt -6 grade acum in Bucuresti, dar manifestantii rezista frigului si protesteaza in continuare. Oamenii primesc ceai cald, transmite corespondentul Ziare.com.

19.17 După momentul tricolorului, numeroși manifestanți au început să plece.

Altă scandare din Piață: „România - UE, Liviu Dragnea - MUIE”

19.11 Se scandează „Analfabeta” și „Centenar fără tâlhar”

19.02 Manifestanții au format tricolorul cu ajutorul foilor colorate și a lanternelor de la telefoane.

18:55 Sunt -4 grade in acest moment in Bucuresti, dar frigul nu ii sperie pe protestatari. Oamenii continua sa se adune in Piata Victoriei.

18:49 - Si la Oradea este anuntat un protest, incepand cu ora 19:00.

18.48 Aproximativ 2.000 de manifestanți la această oră

18:43 - Si in Cluj oamenii au iesit in strada, cerand ca Romania "sa nu mai fie condusa de corupti". Manifestantii au steaguri ale UE si tricolore, dar si un banner cu mesajul "Anul 101. Romania europeana fara corupti la putere".

18.40 Pe o pancarta manifestantii au scris ”Corupția vă ucide porcii, corupția vă distruge recoltele”.

18.34 La protest participă și Tudor Chirilă. „România din stradă nu mai vrea hoți care să ne fure viețile", este mesajul acestuia.

18:25 Numărul manifestanților a crescut. În Piața Victoriei sunt acum peste o mie de protestatari. Și continuă să vină.

18.23 Se strigă: „Jandarmeria apără hoția”.

18.17 Manifestanții scandează în continuare „Demisia”, precum și „M*** PSD”.

Traficul se desfășoară normal în Piața Victoriei. Prezență modestă a jandarmilor, fără ținută de intervenție.

18.10 Oamenii spun că au ieșit în stradă de Ziua Națională pentru a demonstra că încă le pasă și că vor să fie conduși de „politicieni normali și cinstiți”. „Era nevoie, suntem din Alexandria. Să se vadă că sunt alții care doresc și altceva. Eu doresc multe, e greu de spus în câteva cuvinte. E foarte rău ce se întâmplă acum, ne îndreptăm spre dictatură. României îi lipsesc politicienii normali, cinstiți, oameni onești. Din păcate, nici populația nu e foarte departe, e cumpărată ușor, e destul de comodă. Sunt probleme multe”, a declarat Mihai Vasilescu, în vârstă de 41 de ani.

                                                       ------------

Proteste de Ziua Națională au fost anunțate, pe Facebook, în București și în marile orașe din țară, scrie Hotnews.

Astfel, în București și în orașele țării, mii de oameni și-au anunțat prezența la un miting programat să înceapă la ora 16.00 în Piata Victoriei. Pe Facebook a fost creat evenimentul „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”.

„De 1 Decembrie, noi credem ca există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, se arată în descrierea evenimentului.

Lista orașelor în care au fost anunțate proteste de 1 Decembrie: București, Pitești, Bacău, Timișoara, Alexandria, Călărași, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Slobozia, Drobeta Turnu Severin, Constanța, Iași, Bistrița-Năsăud, Zalău, Satu Mare, Botoșani, Reșița, Deva, Arad, Baia Mare, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamț, Vaslui, Târgu Jiu, Oradea, Cluj, Ploiești, Giurgiu, Focșani, Galați, Craiova, Brăila, Târgoviște, Tulcea, Brașov, Buzău și Suceava.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei