VIDEO Proxenet prins când fugea în Dubai, după ce s-a filmat în timp ce aduna banii cu mătura

VIDEO Proxenet prins când fugea în Dubai, după ce s-a filmat în timp ce aduna banii cu mătura

Doi gorjeni - tată şi fiu - sunt acuzaţi că au obţinut sume imense de bani din exploatarea sexuală a aproximativ 20 de tinere care s-au prostituat în ţări din vestul Europei. Tânărul de 30 de ani a fost prins în aeroport, după ce s-a filmat lăudându-se cu banii pe care îi aduna cu mătura şi făraşul.


Un tânăr de 30 de ani, din comuna Drăguţeşti, judeţul Gorj, a fost prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să părăsească teritoriul ţării cu destinaţia Dubai, acesta fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani.

"Din cercetările efectuate de poliţişti, în cursul urmăririi penale, a rezultat că începând cu anul 2015, cel în cauză a recrutat, transportat, transferat şi adăpostit în ţară şi în străinătate, trei victime, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.

De asemenea, în perioada 2015 – până în prezent, cu ajutorul unui bărbat de 52 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 15 tinere, pe teritoriul Germaniei, Austriei şi Elveţiei.

Din activitatea infracţională, bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro. O parte din această sumă fiind ”albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziţionată de persoana bănuită, în acest scop.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, poliţiştii de crimă organizată au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, la locaţiile bărbaţilor, fiind identificate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate precum şi suma de 6.900 euro“, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Comunicarea cu clienţii se făcea exclusiv prin reţelele de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienţii şi stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora.

Inculpatul era ajutat de către tatăl său, care transporta tinerele în vederea practicării prostituţiei şi prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activităţi.

O parte din banii astfel obţinuţi au fost folosiţi de inculpaţi pentru achiziţionarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux şi a unor vacanţe de lux, iar restul au fost plasaţi în cutii de valori în diverse bănci din Elveţia.

Unul dintre inculpaţi a fost arestat preventiv

În urma audierilor de la sediul DIICOT-B.T. Gorj, procurorul a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, faţă de cei doi bărbaţi, aceştia urmând a fi prezentaţi astăzi, magistraţilor din cadrul Tribunalului Gorj, cu propuneri legale.

Pe parcursul cercetărilor, s-a beneficiat şi de sprijinul autorităţilor din Germania, Austria şi Elveţia.

Bărbatul de 52 de ani a primit măsură controlului judiciar pt 60 zile, iar fiul său a fost arestat preventiv pt 30 zile.

„Extraordinar. Am rămas singur şi numai mizerie. De când a plecat nevastă-mea de acasă am nevoie de o bonă, nu mai suport mizeria asta! Nu mai suport!”, spune proxenetul în filmarea publicată de Poliţia Română.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Câh...

4 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

5 VIDEO Erdogan e bolnav? / Sunt suspiciuni că ar avea o boală incurabilă