VIDEO PSD pierde primăria Târgu Jiu

VIDEO PSD pierde primăria Târgu Jiu

Surpriză în alegerile parţiale din Târgu Jiu: Pentru prima dată în ultimii 17 ani, social-democraţii pierd postul de primar în favoarea liberalilor, potrivit unui sondaj la închiderea urnelor realizat de universitatea de stat din localitate, anunță  Digi24.ro .

UPDATE 23.52/PSD și-a recunoscut înfrângerea la Târgu Jiu

„Dragi târgujieni, rezultatele arată că opțiunea electoratului s-a îndreptat, de această dată, către liberali. Ca orice om politic matur, respect alegerea tuturor celor prezenți la urne. Mulțumesc celor care au avut încredere în mine şi m-au votat. Mergem mai departe, iar timpul va demonstra că tot ce am trecut în programul meu se va pune în practică pentru că soluțiile de finanțare sunt viabile. Îl felicit pe Marcel Romanescu pentru reuşită şi îi urez succes!”, a postat Aurel Popescu, pe pagina sa de Facebook.

UPDATE 23:12 Romanescu a câștigat în 44 dintre cele 46 secții în care s-au numărat voturile. Au mai rămas de numărat voturile din 10 secții de votare. Timp de 17 ani, Târgu Jiu a avut primari numai de la PSD.

UPDATE/PSD pierde şi la Drăguţeşti

PSD Gorj e pe cale să piardă alegerile în comuna Drăguţeşti. Potrivit primelor informaţii, candidatul ALDE, primarul interimar Ion Dumitru Popescu, a câştigat în trei din cele cinci secții de votare. 

Postul de primar se eliberase după ce fostul edil Florin Cârciumaru a fost ales toamna trecută în Senat.

Prezența la vot a fost scăzută - doar 29%.

Candidatul PSD a fost Aurel Popescu, fost viceprimar al municipiului, cel care a preluat atribuțiile lui Cârciumaru după ce acesta a obținut un post de senator la alegerile parlamentare din 2016. Popescu a fost învins de un consilier local al PNL, Marcel Romanescu.
 
Conform exit-poll-urilor, Romanescu ar fi obținut 45% din voturi, în timp ce Popescu ar fi luat doar 39%. Dacă rezultatul exit-poll se confirmă și la numărătoarea oficială atunci PNL dă o lovitură serioasă PSD.

Surse din PSD au precizat că organizației locale i-a fost interzis de la centru ca Victor Ponta să fie chemat în campania electorală, chiar dacă fostul premier e deputat de Gorj.

Astăzi a fost zi de alegeri în multe localităţi din ţară. S-a votat pentru desemnarea primarilor în cinci municipii, nouă oraşe şi 35 de comune. Este vorba despre localităţile care au rămas fără edili. Unii dintre ei au fost aleşi între timp în Parlament, alţii au fost condamnaţi definitiv sau sunt incompatibili.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...