VIDEO Purtătoarea de cuvânt a președintelui CONFIRMĂ discuțiile dintre Iohannis și Tudose!

VIDEO Purtătoarea de cuvânt a președintelui CONFIRMĂ discuțiile dintre Iohannis și Tudose!

Prima reacţie de la Cotroceni în scandalul momentului: cel puţin cinci miniştri ar urma să fie daţi afară din Guvern de Mihai Tudose. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că nu are date de comunicat privind întâlnirea premierului Mihai Tudose cu Klaus Iohannis.

„Dacă vom avea de detaliat subiectul acesta, o vom face. E o normalitate o întâlnire în contextul acestor tensiuni. Pot să dau informația că a avut loc această întâlnire, dar nu pot să dau date suplimentare”, a spus Mădălina Dobrovolschi.

Întrebată dacă președintele are un mesaj de transmis, având în vedere tensiunile apărute în coaliția de guvernare, Dobrovolschi a răspuns: „PSD ar trebui să-și rezolve problemle, PSD ar trebui să-și vadă de guvernare, pentru că românii au votat pentru rezultate, pentru o guvernare performantă. În niciun caz românii nu au votat pentru scandaluri de partid”.

Întrebată cum privește Iohannis o eventuală remaniere guvernamentală, purtătorul de cuvânt a amintit că președintele a spus că „atunci când persoane aflate în funcții importante în stat au probleme – și știți la ce cazuri mă refer – aceste persoane ar fi trebuit să se retragă sau să fie retrase de partid. Altfel, ducând discuția mai departe, este atributul premierului să facă astfel de evaluări și să decidă dacă se impun schimbări în echipa guvernamentală”.

Ea a precizat că, joi, președintele va participa la lansarea celui mai nou model „Ford”, la uzina din Craiova. 

Vineri, șeful statului se va întâlni cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, despre viitorul UE.

Săptămâna viitoare, va avea loc ședința CSAT, în care se va discuta despre PESCO.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”