VIDEO Rafila: Cheltuielile pentru plata utilităţilor în spitalele publice ar trebui compensate

VIDEO Rafila: Cheltuielile pentru plata utilităţilor în spitalele publice ar trebui compensate

Cheltuielile pentru plata utilităţilor în spitalele publice ar trebui compensate, dacă acestea depăşesc ponderea alocată în prezent, de 5% din bugetul spitalului, consideră ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Dacă într-un spital bugetul acestuia este grevat... 70% din cheltuielile unui spital sunt alocate personalului, 5% pentru întreţinere şi 25% pentru medicamente şi investigaţii. În cazul măririi preţului utilităţilor, procentul de 5% ar putea să crească la 15% şi disponibilul pentru tratament şi investigaţii pentru pacient ar scădea de la 25% la 15%. Atunci, trebuie să găsim o soluţie, să existe o subvenţie sau o modalitate de compensare a utilităţilor la nivelul spitalelor publice, astfel încât să nu fie afectată capacitatea de a trata sau investiga pacienţii. Ne preocupă acest lucru. Putem să-l rezolvăm în contextul mai larg al preocupării legate de compensarea cheltuielilor cu energia electrică şi cu gazele naturale la populaţia vulnerabilă, în special", a spus Rafila, miercuri, într-o conferinţă de presă.

 


Potrivit ministrului, "rezolvarea poate veni de la Guvern, astfel încât să nu fie afectată capacitatea de a trata pacienţii în spital". AGERPRES/(A - autor: Livia Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”