VIDEO Rareș Bogdan: Follow the money, atât!!

VIDEO Rareș Bogdan: Follow the money, atât!!

Europarlamentarul Rareș Bogdan, șeful delegației PPE a României în Parlamentul European, anunță că inițiativa sa, prin care a cerut să se extindă urmărirea surselor de finanțare a mișcărilor sabotează UE, prinde contur.

Ce a scris Rareș Bogdan pe Facebook:

Follow the money, atât!! Ce am cerut eu în plenul de la Strasbourg în octombrie, adică verificarea surselor de finanțare ale celor care sabotează UE, prinde viață. Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene, a anunțat azi în plen un act normativ în baza căruia cetățenii europeni vor putea afla cine stă în spatele actorilor care fac jocurile inamicilor Uniunii.
 
Transparență totală! Comisara a precizat că asemenea poziții publice nu vor incriminate, interzise (ar fi culmea, doar libertatea de exprimare e un drept fundamental al omului), dar că oamenii trebuie să știe de unde vin banii celor care fac jocurile unor state terțe.
 
Mai jos, discursul meu și cererea către Ursula Von der Leyen în numele Delegației EPP România.
Excelențele voastre, discursul rasist, anti-minorități, anti-european și pro-putinist nu a apărut în urma pandemiei și inflației. Pandemia și factura la energie au fost doar picătura care a umplut paharul în acest război anti-european. Dacă știm să vorbim cu cetățenii, extrema dreaptă va crește doar pe termen scurt.
 
Mă îngrijorează altceva. Extrema dreaptă este acceptată uneori la dialogul politic, după ce actorii ei pretind că renunță la discursul pro-rus și elementele radicale. Acest zbor sub radar este extrem de periculos. Și mai periculos este însă atunci când partidele tradiționale preiau discursul radical, sperând să adune voturi. Soluția nu este aici. Soluția este ca oamenii să fie ajutați să treacă peste această perioadă dificilă. Totodată, trebuie să le arătăm sursele de finanțare ale extremei drepte și vor constata că politicienii care profită de criză sunt doar actori într-un teatru de păpuși. Europenii trebuie să știe asta.
 
Verificarea transferurilor bancare nu trebuie să se limiteze la suspiciuni de terorism sau spălare de bani. În numele delegației PPE pe România, cer verificarea surselor de finanțare ale extremei drepte europene. Bugetul Uniunii Europene nu mai poate contribui la salariile marionetelor lui Putin.


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc