VIDEO Recorder a fost la Mărășești cu ei, la BÂLCI

VIDEO Recorder a fost la Mărășești cu ei, la BÂLCI

Centenarul „Vrancea Eroică“, eveniment care trebuia să celebreze unul dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României (100 de ani de la bătăliile purtate la Mărăști, Mărășești și Oituz) s-a transformat, pe alocuri, într-un bâlci cu influențe populiste, scrie  Recorder.ro .

Duminică, 6 august, sute de oameni de prin satele și comunele Vrancei au fost urcați în microbuze la ordinul primarilor și aduși la mausoleul de la Mărășești, să-și cinstească eroii. Unii au venit direct cu sticlele de băutură în mâini și s-au supărat că nu li se permite accesul la ceremonie. „Suntem beți!“, au recunoscut cu sinceritate.

Primarii au admis că i-au mobilizat pe oameni nu neapărat de dragul eroilor căzuți în război, ci din solidaritate cu Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea și cel care s-a ocupat de organizarea centenarului.

Cei mai mulți dintre cei aduși cu microbuzele nu știau de ce au venit și ce s-a întâmplat pe 6 august 1917. Au fost, însă, bucuroși că pot să-i vadă pe viu pe cei mai importanți lideri politici ai țării. De la Klaus Iohannis, până la Liviu Dragnea și Mihai Tudose (însoțit de mai mulți miniștri), toți politicienii importanți au fost prezenți, duminică, la Mărășești.

Dincolo de ceremonia impresionantă la care au luat parte cu toții, la Mărășești mai erau însă și alte lucruri de văzut: un oraș subdezvoltat și aproape pustiu, o mulțime de oameni derutați și obișnuiți să li se spună pe cine și când trebuie să cinstească.

Despre toate acestea, în videoreportajul de mai jos:







Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”