VIDEO REVOLTĂ la Universitatea AI CUZA din Iași! „Tudorel, nu ne ești model”

VIDEO REVOLTĂ la Universitatea AI CUZA din Iași! „Tudorel, nu ne ești model”

Câteva zeci de profesori de la mai multe facultăți au protestat, joi, pe treptele Universității "Alexandru Ioan Cuza” din Iași, printre manifestanți fiind și colegi ai ministrului Justiției, care au purtat pancarte cu mesajul "Tudorel Toader, nu ne ești model”. Manifestația a avut loc în urma unui apel al cadrelor didactice universitare ieșene, în care oamenii sunt chemați să se implice în apărarea statului de drept, a democrației și a valorilor europene.


Cadre didactice, dar și studenți s-au adunat în jurul orei 12.00 pe treptele Universității "Alexandru Ioan Cuza", unde Tudorel Toader este rector autosuspendat, cerând o justiție independentă și abrogarea Ordonanței 7, care a modificat din nou legile justiției.

Profesorii au afișat coli de hârtie cu mesaje precum: "Tudorel Toader nu ne ești model!", "Justiție independentă", "Dependența justiției este sursa corupției", "Abrogarea OUG 7", "Tăcerea nu slujește adevărului".

"Sperăm că acest mesaj va ajunge la Tudorel Toader. Noi nu protestăm față de el ca persoană, ci față de sistem”, a spus unul dintre manifestanți.

Zeci de personalități ale comunității academice din Iași, printre care istorici, medici, matematicieni, scriitori au semnat, începând de luni, un apel adresat cetățenilor, pe care îi invită să se implice în apărarea statului de drept, a democrației și a valorilor europene.

Apel public la implicare

"De peste doi ani, odată cu adoptarea de către Guvernul României a Ordonanţei de Urgenţă nr. 13, sub pretextul amendării legislaţiei penale şi de organizare a sistemului judiciar, are loc un asalt continuu asupra statului de drept. Încă de la începutul lunii februarie 2017, numeroase organizaţii nonguvernamentale, asociaţii profesionale şi grupuri cetăţeneşti au cerut, prin apeluri publice şi proteste de stradă, oprirea acestei agresiuni, care ameninţă fundamentele sistemului politic, ordinea constituţională şi viitorul societăţii noastre.

În loc să abandoneze un demers profund toxic, coaliţia actuală de guvernare a trecut la modificarea brutală, fără o consultare autentică a magistraţilor, a partidelor de opoziţie şi a opiniei publice, a cadrului legal privind organizarea sistemului judiciar, îndeosebi a legislaţiei referitoare la combaterea corupţiei".

Cadrele didactice mai spun că "ţara alunecă către un sistem oligarhic, iliberal, în care întreaga putere va aparţine unui grup restrâns de persoane" și fac un apel public către cetăţenii României "de a se implica, prin mijloacele legale şi democratice garantate de Constituţie, în apărarea statului de drept, a democraţiei şi a valorilor europene“.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante