VIDEO Rusia: Peste o sută de persoane s-au luat la bătaie într-un cimitir din Moscova

VIDEO Rusia: Peste o sută de persoane s-au luat la bătaie într-un cimitir din Moscova

Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața, iar alte 26 au fost rănite sâmbătă într-o uriașă încăierare implicând peste o sută de persoane într-un cimitir din sud-vestul Moscovei, au informat autoritățile ruse, scrie AFP.

"La ora actuală, avem 26 de răniți și trei morți", a declarat pentru agenția Interfax un purtător de cuvânt al serviciilor medicale din capitala Rusiei, Moscova, precizând că 23 de persoane au fost internate în spital, dintre care patru se află într-o stare gravă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de Interfax, a afirmat că 90 de persoane au fost arestate după aceste violențe.

Potrivit mass-media ruse, în confruntările din cimitirul Hovanskoie au fost implicați cel puțin 200 de imigranți din foste republici sovietice din Asia Centrală și locuitori din Caucazul rus.

Imagini difuzat de canalul rus de televiziune LifeNews au arătat zeci de indivzi, mulți înarmați cu bâte și bare de metal, fugărindu-se la intrarea și în interiorul cimitirului Hovanskoie, cel mai mare din Europa cu o suprafață de aproape 200 de hectare, în timp ce s-au putut auzi focuri de armă.

Două dintre victime erau de naționalitate tadjikă, a declarat pentru agenția de presă Interfax un reprezentant al diasporei tadjice, Karomat Șaripov.

"Sunt cetățeni tadjici care muncesc în Rusia de peste 20 de ani (...) Membri ai crimei organizate au venit și le-au cerut să le dea 10% până la 20% din venituri", a declarat Karomat Șaripov, lider al mișcării "Lucrătorii migranți tadjici".

În opinia sa, violențele au izbucnit după refuzul tadjicilor care lucrează la Hovanskoie de a ceda la șantaj.

Ministerul rus de Interne a confirmat că în timpul încăierării au fost folosite arme de foc, incidentele având la origine o dispută legată de dreptul la muncă pe teritoriul cimitirului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!