VIDEO Să vadă și „zmeii” noștri/Priviți ce-a fost vineri la Stuttgart/Ce este mișcarea „Querdenken”, care câștigă teren în Germania

VIDEO Să vadă și „zmeii” noștri/Priviți ce-a fost vineri la Stuttgart/Ce este mișcarea „Querdenken”, care câștigă teren în Germania

La Stuttgart au fost pe străzi peste 10.000 de oameni, conform presei locale . Totul, pe fondul intensificării dezbaterii cu referire la înăsprirea restricţiilor antiepidemice anunțate de autoritățile germane.

Mișcarea „Querdenken” câștigă teren în Germania. Cine sunt adepții

Noua mişcare de protest ce se împotriveşte restricţiilor dictate de cancelarul Angela Merkel s-a autodenumit „Querdenken” („Anticonformist”). De la începutul pandemiei, „Querdenken” a organizat numeroase demonstraţii în toată Germania, la care au luat parte, în total, sute de mii de oameni. În rândurile ei se regăsesc membri ai extremei stângi, adepţi ai teoriilor conspiraţiei, antivaccinişti, dar şi simpatizanţi ai extremei drepte.

Importante mișcări de stradă au avut loc sâmbătă, 3 aprilie, şi în alte oraşe germane. S-a ieșit la protest inclusiv la Berlin, dar cel mai de impact a fost mitingul de la Stuttgart.


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

3 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

4 VIDEO Avalanșă de porcării pe scena festivalului co-fondat de influencerul Selly

5 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani