VIDEO Scandal în India/„Ziua venerăm femeile, iar noaptea le violăm în grup”

VIDEO Scandal în India/„Ziua venerăm femeile, iar noaptea le violăm în grup”

Monologul unui comediant indian în care acesta abordează subiecte sensibile pentru societate, de la viol la reprimarea protestelor fermierilor, a divizat opinia publică din țară, activiștii de dreapta cerând arestarea sa, în vreme ce alții i-au luat apărarea, relatează CNN .

Comediantul Vir Das a susținut un monolog intitulat ”Provin din două Indii”, un discurs despre dualitatea țării sale pe care l-a susținut pe 12 noiembrie la centrul John F. Kennedy Center din Washington D.C. În doar câteva minute de la publicarea acestuia pe platforma YouTube, videoclipul a înregistrat peste 850.000 de vizualizări.

"Provin dintr-o Indie în care ziua venerăm femeile, iar noaptea le violăm în grup”, spune Vir Das în discursul său.

"Provin dintr-o Indie în care ne mândrim că suntem vegetarieni și, cu toate acestea, călcăm fermierii care ne cultivă legumele”, a adăugat el, referindu-se la incidentul de luna trecută, când cel puțin 8 oameni au fost uciși după ce un ministru al guvernului federal ar fi intrat cu mașina în fermierii care protestau față de controversatele legi privind fermele agricole.
Intoleranță și ipocrizie
Peste 60.000 de mesaje au fost publicate miercuri după amiază pe twitter cu hashtagul #VirDas ca reacție la discursul acestuia, în timp ce un consilier juridic al partidului de guvernământ Bharatiya Janata Party a spus că a depus plângere împotriva acestuia pentru declarații provocatoare și defăimătoare la adresa Indiei.

Cineastul indian Ashoke Pandit a scris și el că Vir Das "ar trebui arestat imediat” pentru comentariile sale, afirmând că vede în acesta ”un terorist”.

"Acest video este o satiră despre dualitatea celor două Indii diferite, care fac lucruri diferite. Ca în orice altă națiune, există în India o parte luminoasă și un întunecată, există bine și există rău. Nu este niciun secret pentru nimeni”, a precizat comediantul în apărarea căruia au sărit câțiva politicieni ai opoziției, jurnaliști și activiști.

”Nimeni nu se poate îndoi că există două Indii, doar că nu vrem să vorbim lumii întregi despre ele. Suntem intoleranți și ipocriți”, a mai scris el pe twitter.

În ultimele luni, mai mulți comedianți au atras atenția asupra tentativelor de înăbușire a libertății de exprimare de către guvernul condus de Narendra Modi.






Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”