VIDEO Scene ce par din China într-un oraș din Lombardia. Cum patrulează forțele de ordine pe străzi

VIDEO Scene ce par din China într-un oraș din Lombardia. Cum patrulează forțele de ordine pe străzi

O scenă desprinsă din ceea ce s-a întâmplat în China a fost surprinsă de o cititoare Universul.net în orașul Salo din regiunea Lombardia.

Într-o înregistrare video, realizată de la balconul unei clădiri, se pot vedea forțele de ordine patrulând pe o stradă din orașul situat la malul lacului Garda.

Acestea controlează să vadă dacă magazinele, restaurantele și barurile sunt închise.

Preşedintele regiunii Lombardia, principalul focar de Covid-19 în Italia, a solicitat „măsuri încă şi mai drastice” pentru stoparea răspândirii epidemiei, care a dus la moartea a 631 de persoane în această ţară, cele mai multe dintre victime fiind înregistrate în această regiune prosperă din nord.

„Dacă epidemia continuă să se propage cu această viteză, sistemul (sanitar) nu va putea face faţă prea mult timp. Aşadar singura armă la dispoziţia noastră este să ţinem sub control epidemia şi, pentru a ajunge la acest rezultat, avem la dispoziţie un singur mijloc, minimizarea contactului între persoane”, spune preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana, într-un interviu acordat miercuri cotidianului Corriere della Sera.

„Din acest motiv, împreună cu municipalităţile (principalelor oraşe din Lombardia), am solicitat măsuri şi mai drastice” guvernului, a adăugat Fontana, care a ieşit marţi din carantina autoimpusă de 14 zile, după ce un asistent din echipa sa fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Guvernul italian a luat măsuri draconice pentru a ţine sub control epidemia de Covid-19, fără să meargă până într-acolo încât să oprească toate activităţile neesenţiale.

Autorităţile au decis astfel închiderea tuturor locurilor unde este posibil să se desfăşoare adunări publice, de la unităţi şcolare la săli de fitness, piscine şi discoteci, interzicerea deplasărilor fără motive întemeiate, legate de locul de muncă sau medicale.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta

2 Da, Maia Sandu este...

3 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

4 Cine ar fi noua iubită a lui Boncea după despărțirea de Loredana Groza

5 Patriarhul Daniel, dat în vileag de Radu Tudor: De Bunavestire s-a rugat pentru sănătatea patriarhului Rusiei, Kiril, susținător al invaziei rusești î…