VIDEO Shireen Abu Akleh: Şeful ONU ''profund tulburat'' de comportamentul poliţiştilor israelieni

VIDEO Shireen Abu Akleh: Şeful ONU ''profund tulburat'' de comportamentul poliţiştilor israelieni

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, este "profund tulburat" de comportamentul "unor poliţişti israelieni" la Spitalul Sfântul Iosif din Ierusalimul de Est în momentul în care sicriul jurnalistei Shireen Abu Akleh părăsea incinta, a declarat vineri un purtător de cuvânt, Farhan Haq, citat de AFP.

Antonio Guterres a fost "tulburat", de asemenea, de "confruntările dintre forţele israeliene de securitate şi palestinienii adunaţi la Spitalul Sfântul Iosif", a declarat Farhan Haq.

"El continuă să îndemne la respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv a libertăţilor de opinie şi de exprimare, precum şi de întrunire paşnică", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Secretarul general a fost mişcat de revărsarea de simpatie din partea a mii de palestinieni în doliu în ultimele două zile, o dovadă a muncii şi vieţii" acestei jurnaliste palestiniano-americane, a precizat Farhan Haq.

Shireen Abu Akleh, unul dintre cei mai cunoscuţi reporteri ai postului de televiziune Al-Jazeera, a fost ucisă miercuri dimineaţă un glonţ în cap în timp ce relata despre confruntările dintre armata israeliană şi palestinieni în sectorul Jenin, în nordul Cisiordaniei.

 

 

Foto: (c) Ammar Awad/REUTERS 


Vineri, la ieşirea sicriului spitalului Sfântul Iosif din Ierusalimul de Est anexat, poliţia israeliană a pătruns în curtea instituţiei şi a încercat să disperseze o mulţime fluturând steaguri palestiniene.

Sicriul a fost aproape să cadă din mâinile palestinienilor care îl purtau, împinşi de poliţişti, dar a fost prins in extremis, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni locale care arată, de asemenea, poliţişti făcând uz de bastoane.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...