VIDEO Siegfried Mureșan i-a adus Vioricăi Dăncilă un DEX într-o emisiune în direct la TVR 1

VIDEO Siegfried Mureșan i-a adus Vioricăi Dăncilă un DEX într-o emisiune în direct la TVR 1

Europarlamentarul Siegfried Muresan, care candideaza pentru un nou mandat din partea PNL la alegerile europene din 26 mai, i-a oferit premierului Viorica Dancila un dictionar explicativ al limbii romane (DEX), vineri seara, in timpul unei dezbateri electorale in direct la postul public de televiziune.

"Eu v-am adus dictionarul explicativ al limbii romane; un document, un obiect care trebuie cunoscut si pretuit de fiecare roman, in special de catre persoane publice si de catre politicieni. L-am adus si il voi inmana domnului Terhes de la PSD, cu rugamintea de a-l inmana Vioricai Dancila. Cu rugamintea ca doamna Dancila sa invete in sfarsit limba romana, sa respecte limba romana, sa nu mai faca limba romana de ras si sa fie, in sfarsit, un exemplu bun pentru copiii din Romania", a declarat Siegfried Muresan, in direct la TVR 1.

Vorica Dancila este recunoscuta pentru gafele si greselile sale gramaticale frecvente. Premierul a si recunoscut, de altfel, ca are nevoie de ajutor cand vorbeste in public: "Decat sa vorbesc liber si sa spun prostii, mai bine sa am o hartiuta in fata", a spus Dancila, pe 4 martie, in Camera Deputatilor.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /