VIDEO Sluga PSD confimă că fosta șefă a DNA este anchetată în urma plângerii lui Ghiță!

VIDEO Sluga PSD confimă că fosta șefă a DNA este anchetată în urma plângerii lui Ghiță!

Sluga PSD confimă că fosta șefă a DNA este anchetată în urma plângerii lui Ghiță! Adina Florea, procuror al Secţiei PSD de anchetare a magistraţilor, a declarat joi dimineaţă că dosarul în care Laura Codruţa Kovesi este citată ca suspect a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018, anunță News.ro. Adina Florea este procurorul de caz în dosarul constituit în urma plângerii lui Ghiță legată de operațiunea privind aducerea în România din Indonezia a lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul delapidării FNI.

”Este un dosar ca urmare a plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. E o anchetă în desfăşurare, nu am cum să comentez. Din punctul meu de vedere, eu nu pot să vă spun decât că este o anchetă în curs de desfăşurare, unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate şi în primul şi în primul rând se va respecta legea”, a declarat Adina Florea.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat, miercuri seara, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european, scrie News.ro.

În 24 ianuarie, fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat, la Antena 3, că va fi audiat din Serbia de Secţia privind infracţiunile comise de magistraţi, în dosarul care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, iar dacă procurorii îi vor cere, le va da fotografia în care apare şefa DNA la o petrecere la el acasă, despre care el a vorbit, dar pe care nu a prezentat-o public.

Poliția Română a anunțat la acel moment că repatrierea lui Popa a fost făcută conform legislației și a prezentat public facturile plătite de Ministerul de Interne.

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie 2018 că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina