VIDEO ȘOCANT! Tăriceanu, DERANJAT de cuvântul „OAMENI”! Discuție arogantă cu un reporter Digi24!

VIDEO ȘOCANT! Tăriceanu, DERANJAT de cuvântul „OAMENI”! Discuție arogantă cu un reporter Digi24!

Frate, ăștia au luat-o razna de tot! Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost deranjat, luni, de întrebările presei pe tema solicitărilor protestatarilor privind Codurile penale, plecând iritat din mijlocul jurnaliştilor după ce i-a acuzat că se „erijează” în purtători de mesaj ai manifestanţilor şi a dat de înţeles că ei îşi asumă cerinţele protestatarilor.

Tăriceanu a fost întrebat despre solicitările „oamenilor” pe tema Codurilor penale, „care consideră că subiectul nu este încheiat”, pentru că măsurile ar urma să se regăsească în proiecte de lege. Preşedintele Senatului l-a întrerupt pe jurnalistul de la Digi24 care punea această întrebare: „Cine, ce înseamnă oamenii? Sunteţi cumva delegat de cineva?”.

Jurnalistul i-a răspuns: „Absolut deloc, încerc să îmi fac meseria, încerc să-i ascult pe oamenii din piaţă şi pe dumneavoastră în aceeaşi măsură”.

Tăriceanu i-a spus să vorbească în nume propriu dacă este ziarist.

„Dacă aţi avea o delegaţie din partea unui grup atunci, sigur, nu am nicio problemă. (...) Haideţi fiecare să ne facem meseria în mod corect. Adresaţi-vă întrebarea, nu trebuie să îmi spuneţi... Dumneavoastră eu bănuiesc că reprezentanţi un post de radio sau de televiziune. Vorbiţi ca ziarist şi nu am niciun fel de problemă şi vă răspund”, a spus şeful Senatului.

Când un alt reporter i-a spus că întrebarea este legitimă, Tăriceanu a afirmat că problema este că jurnaliştii "se erijează" în purtători de cuvânt ai protestatarilor.

„Eu am spus altceva: nu vă erijaţi în purtătorul de cuvânt al unora care nu v-au mandat. (...) Staţi puţin, dvs. nu sunteţi delegaţi ca reprezentanţi ai poporului. Reprezentaţi un suport media, vorbiţi în numele lui”, a afirmat el.

Jurnaliştii au repetat întrebarea, că protestatarii susţin că fondul problemei nu se rezolvat, pentru că măsurile din OUG se vor regăsi în proiecte de lege.

„Dar să ştiţi că nu puteţi dumneavoastră să contestaţi dreptul unui parlamentar, dacă vrea să depună un proiect de lege. Depăşim orice discuţie rezonabilă”, a replicat Tăriceanu.

Jurnaliştii i-au spus liderului ALDE că nu contestă niciun drept al Parlamentului şi au repetat întrebarea, după ce Tăriceanu a afirmat că încă nu a înţeles ce vor jurnaliştii să afle.

„Să ştiţi că sunt în fiecare sesiune parlamentară zeci şi zeci de iniţiative legislative. Cred că acesta este rolul fundamental al Parlamentului. (...) Eu vă spun care este procedura şi dumneavoastră nu puteţi să cenzuraţi dreptul parlamentarilor de a iniţia proiecte de lege. Vă mulţumesc!”, a răspuns preşedintele Senatului, plecând brusc din mijlocul jurnaliştilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României