VIDEO SUA: Mai multe persoane împuşcate într-un liceu din Tennessee

VIDEO SUA: Mai multe persoane împuşcate într-un liceu din Tennessee

Mai multe persoane au fost împuşcate luni într-un liceu din Knoxville, un oraş din statul american Tennessee, a informat poliţia locală, notează AFP."Ofiţerii Departamentului de poliţie din Knoxville au fost trimişi la liceul Austin-East Magnet după ce un suspect înarmat a fost raportat în incintă", a anunţat poliţia pe Twittter.

"S-au tras focuri de armă în timp ce se apropiau de suspect", au oferit detalii forţele de ordine, precizând că un poliţist a fost lovit de gloanţe, dar viaţa lui probabil nu este în pericol.


Foto: (c) Brianna Paciorka/News Sentinel/USA Today Network via REUTERS


Un bărbat a murit la locul incidentului, în timp ce un altul a fost plasat în arest "pentru o anchetă mai aprofundată", au adăugat autorităţile. Acestea nu au precizat dacă persoana decedată face parte din dintre suspecţi.

Primarul oraşului, Indya Kincannon, a declarat presei locale că a vorbit cu poliţistul rănit care "este conştient" şi "rămâne pozitiv".

Pe un stadion de baseball adiacent liceului a fost deschis un punct de prim-ajutor şi pentru ca familiile să se regăsească, au indicat autorităţile din acest oraş cu 180.000 de locuitori, situat în sudul ţării.

"Clădirea a fost securizată, iar elevii care nu au fost implicaţi în incident au fost încredinţaţi familiilor lor", a scris pe Twitter un responsabil al districtului şcolar, Bob Thomas.

Bill Lee, guvernatorul de Tennessee, care cu câteva zile în urmă a întărit drepturile deţinătorilor de arme în statul său, a deplâns o situaţie "tragică şi foarte dificilă".

Atacurile armate în mediul şcolar sunt un flagel recurent în Statele Unite după masacrul din Columbine, Colorado, în aprilie 1999.

Denunţând "epidemia" de violenţă cu armele de foc, preşedintele Joe Biden a dezvăluit săptămâna trecută măsuri specifice pentru a limita proliferarea armelor de foc în Statele Unite. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei

5 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...