VIDEO Surprinzătoarele declarații făcute de Rareș Bogdan într-un podcast, la Cluj

VIDEO Surprinzătoarele declarații făcute de Rareș Bogdan într-un podcast, la Cluj

Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan a susținut la podcastul Contraste de pe Cluj24 că o eventuală comasare a alegerilor europarlamentare cu cele local ar însemnă o economie la buget de 200 de milioane de euro, bani care ar putea fi folosiți pentru a compensa impozitarea pensiilor între 2000 și 3000 de lei.

”Sunt câteva atuuuri. (…) Va fi greu pentru România să ducî 5 rânduri de alegeri. Avem 800 de milioane de euro pentru alegeri, dar suma nu va ajunge, va depăși un miliard, ceea ce e foarte mult. În mai multe țări sunt alegeri europarlamentare cu locale sau regionale.

Noi nu am fi singura țară care am face asta, am spori reprezentativitatea din punct de vedere al listelor, pentru că s-ar face un transfer din partea d-lui Boc, care are 75% aici, ar transfera și dânsul măcar 50% spre lista de europarlamentare.

”Comasarea alegerilor, economie de 200 de milioane euro. Se elimină impozitarea pensiilor mici”

Avem 1300 de primari, 14.000 de consilieri locali și 17 președinți de consilii județene din 40, o armată.

Am asigura o reprezentativitate mai mare și, în același timp, am scădea cheltuielile, cu 200 de milioane de euro pe comasare”, a spus Bogdan, care este și prim-vicepreședinte al PNL.

Acesta a explicat că dacă s-ar reuși două comasări de alegeri, ar rezulta o economie de 350 de milioane de euro la buget, bani cu care s-ar putea compensa impozitarea pensiilor între 2000 și 3000 de lei, astfel că impozitarea acestora nu va mai avea loc.

Rareș Bogdan, despre Klaus Iohannis: Dânsul nu greșește niciodată. Președinții nu greșesc

”Marți va ajunge la Strasbourg domnul președinte al României, iar miercuri va fi un discurs în plenul Parlamentului European, un discurs extrem de important, despre starea Europei și despre ce înseamnă România în Europa.

Un discurs de 45 de minute, apoi întrebări ale eurodeputaților timp de o oră și apoi răspunsuri ale domnului președinte timp de 40 de minute.

Deci, practic, principalul personaj al sesiunii parlamentare de la Strasbourg din săptămâna aceasta este președintele României, Klaus Iohannis.

Se mișcă ca peștele în apă. Respectul dânsului de acolo și modul la care este văzută imaginea dânsului la nivelul cancelariilor occidentale este mult peste percepția care există în țară cu privire la activitatea domniei sale. (…)

Cineva greșește în transmiterea mesajelor. Dânsul nu greșește niciodată. Președinții nu greșesc, noi, ceilalți greșim”, a spus, printre altele, europarlamentarul liberal.

În cadrul podcastului, Rareș Bogdan a lăudat administrația locală din Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc, și pe cea județeană din Cluj, conduse de Alin Tișe, care sunt administrații ”de succes”, și a făcut o paralelă cu județul Olt, condus de social-democrați, unde situația economică nu este deloc roz.

Rareș Bogdan: Am tăiat pensiile speciale de două ori, le-am impozitat o dată, dar CCR a anulat. Eu m-am ținut de cuvânt

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a declarat că pensiile speciale au fost tăiate de 2 ori și impozitate o dată, dar de fiecare Curtea Constituțională a României (CCR) a anulat deciziile. ”Eu m-am ținut de cuvânt”, a spus Bogdan la podcastul Contraste de la Cluj24, care a promis în 2020 eliminarea pensiilor speciale în 30 de zile de la venirea PNL la guvernare.

”În România există aproape 4,8 milioane pensionari. Din ei, sunt 172.000 pensii ocupaționale și speciale. Ce înseamnă ocupaționale? Militari și jandarmi, polițiști. Astăzi, lumea înțelege că în cazul militarilor situația e diferită față de politicieni, judecători, procurori, oameni din zona de intelligence sau oameni din zona Curții de Conturi, funcționarilor parlamentari sau chiar funcționarilor în aviație.

Pentru că, dat fiind contextul regional, nimeni nu mai spune că nu trebuie să aibă militarii, care sunt oricând, în caz de război cu arma la picior, chiar și în rezervă, pensii.

Aici am reușit două chestiuni. Le-am tăiat de două ori, le-am impozitat o dată. De fiecare dată a venit Curtea Constituțională, ne-a anulat.

Pentru că, practic, eu m-am ținut de cuvânt. Nu la 30 de zile, ci la 47 de zile am tăiat pensiile speciale.

Sistemul e de vină

A venit doamna Weber de la Avocatul Poporului… Le- am tăiat. Numai că a venit în trei zile, ne-a anulat Curtea Constituțională, am mai făcut o dată, am și impozitat pensiile. Și cu toate astea, eu vă spun o chestiune, poate cu prea multă sinceritate. Când sistemul va dori…

Noi suntem politicienii, nu suntem sistemul. Noi suntem reprezentanții legitimi ai poporului. Sistemul e sistemul.

Trebuie uneori să-i controlăm, dar nu-i prea controlăm. Nu prea avem forță”, a precizat Rareș Bogdan.

Acesta a menționat că lumea trebuie să știe despre două reușite, prima fiind să nu mai existe nicio pensie specială care să depășească ultimul salariu, pentru că erau pensii speciale care depășeau ultimul salariu.

”Acum nu mai depășesc, nu după ultima lege, după ultima variantă, nu. Și să impozităm cu 15 – 20 la sută pensiile lor, nu cu 85 la sută cât am propus. Astea le am reușit. Sigur că e o picătură într un pahar cu apă, dar am reușit ceva. Ca să reușim restul, trebuie să trecem complet pe contributivitate”, a explicat prim-vicepreședintele PNL.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat