VIDEO „Tăriceanu, hoțule, la pușcărie!”. Tăriceanu, stacojiu, întâmpinat cu cătușe în fața Parchetului General de către protestatari

VIDEO „Tăriceanu, hoțule, la pușcărie!”. Tăriceanu, stacojiu, întâmpinat cu cătușe în fața Parchetului General de către protestatari

„Tăriceanu, hoțule, la pușcărie!”. Tăriceanu, stacojiu, întâmpinat cu cătușe în fața Parchetului General de către protestatari. Parchetul General i-a comunicat calitatea de suspect lui Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, miercuri, în jurul orei 16.30, la Parchetul General, pentru a da explicații în dosarul penal ce vizează fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale. El nu a dorit să facă nicio declarație la intrarea în unitatea de parchet, transmite Mediafax.
 „Nu cred în coincidențe”, a declarat Tăriceanu la ieșirea de la parchet.
Parchetul General efectuează o anchetă in rem cu privire la fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri care ar putea să îi vizeze pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu.
Ancheta vizează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menţinut în funcţie cu toate că, în anul 2015 magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituţii ale statului.
Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de preşedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l elibera din funcţie de Marciu.

Protestatarul Marian Moroşanu, cunoscut ca „Ceaușescu”, l-a așteptat miercuri pe Tăriceanu la intrarea în Parchet, cu o pereche de cătușe:

 
„Din ceea ce a apărut în presă, pentru că practica scurgerii informaţiilor către presă este una obişnuită a Parchetului din România, am aflat că sunt acuzat de abuz în serviciu în legătură cu neaplicarea unei decizii de incompatibilitate cu privire la un senator. Nu preşedintele Senatului, care are un rol mai degrabă de reprezentare şi nu are funcţii executive, nu el este cel care decide dacă un senator îşi păstrează calitatea de membru al Senatului sau şi-o pierde. Acest lucru se face în mod riguros pe baza unei proceduri pe care am îndeplinit-o, pe baza Regulamentului Senatului, iar decizia se ia de plenul Senatului cu majoritatea membrilor săi. Până nu voi vedea dosarul, nu pot da mai multe detalii. Cred că aici este vorba de o confuzie, dacă nu chiar mai mult, de o necunoaştere a prevederilor legale de către cei de la Parchet. Merg la Parchet, am tot interesul să colaborez cu Justiţia pentru lămurirea acestor chestiuni”, a afirmat Tăriceanu anterior la Parlament.

Fostul șef al Senatului a anunțat încă de acum o săptămână că este protagonistul unui nou dosar penal.

”De ziua mea am primit un plic – anul ăsta – de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză: Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie. Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Tariceanu, pe 21 ianuarie, la Realitatea Plus.

Liderul ALDE a mai spus că dosarul vizează faptul că, în calitate de preşedinte al Senatului, nu a pus capăt mandatului acelui senator care ar fi în incompatibilitate.

Ce alte dosare a avut Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte, în dosarul în care a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic. Iar într-un alt dosar, în care a fost acuzat de DNA că a primit ”foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de la o firmă austriacă, Senatul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunității pentru începerea urmăririi penale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

4 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla