VIDEO Toader continuă s-o atace pervers pe Kovesi și după ce a înlăturat-o din fruntea DNA! Zici că e un ciuvic de la Antena 3!

VIDEO Toader continuă s-o atace pervers pe Kovesi și după ce a înlăturat-o din fruntea DNA! Zici că e un ciuvic de la Antena 3!

Toader continuă s-o atace pervers pe Kovesi și după ce a înlăturat-o din fruntea DNA! Zici că e un ciuvic de la Antena 3!

„Numirile precedente au fost făcute, și folosesc o numire severă, au fost realizate uneori pe baza unei înțelegeri politice. Să nu zic un troc politic. La ultima numire la DNA n-a fost procedură, n-a fost concurență, n-ați fost alarmați că n-au fost mulți înscriși. Altă dată numirea s-a făcut în detrimentul unui aviz al CSM, un aviz negativ iar acum se spune: decretul nu știu ce este nelegal pentru că are același aviz consulativ și negativ. Cred că unii dintre procurori au această părere că numirea se va face ca în precedent, pe baza unor înțelegeri. Vă asigur că nu va fi așa ceva”, a declarat ministrul Justiției.

El a afirmat că nici la DIICOT nu a fost „concurență acerbă”.

„Pe de altă parte, cine vrea să devină șef la DNA, eu nu cred că nu sunt doritori, dar cei care doresc să devină procuror-șef sunt convins că știu foarte bine realitatea de acolo. Își dau seama cât de multă muncă este necesară pentru a repune DNA în parametrii lui neconstituționali, pentru a-l face să funcționeze, pentru a reda încrederea – dacă a existat – în activitatea pe care o face. Acestea sunt motivele prudenței în înscrierea la șefia DNA. Mai avem ziua de azi, când după părerea mea vom avea candidați”, a adăugat Toader.

Întrebat dacă DNA funcționează „normal” acum, Toader a spus că nu are cum într-un „timp scurt”, pentru că „avem sute de achitați”.

Tudorel Toader a mai spus că procurorii ar trebui să facă anchete „în condițiile Codului de procedură penală și în condițiile legilor speciale, și nu în baza unor protocoale”.

Despre posibilitatea ca Anca Jurma să-și depună candidatura, Toader a precizat că a fost în comisia ei de doctorat. „Să întrebați superiorii. Ulterior o să răspund și eu”, a subliniat el, făcând referire la procurorul general Augustin Lazăr.

Știrea se actualizează.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /