VIDEO Tudor Chirilă, mesaj pentru Dragnea: Dumneavoastră nu sunteți victima, sunteți călău.

VIDEO Tudor Chirilă, mesaj pentru Dragnea: Dumneavoastră nu sunteți victima, sunteți călău.

Tudor Chirilă a avut duminică o intervenție live pe Facebook în care a criticat intenția Guvernului de a adopta o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului penal, spunând că măsura este menită să-l salveze pe Liviu Dragnea de condamnarea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare primită joi din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

”V-ați cerut iertare românilor care stau în pușcărie pentru un articol neconstituțional încercând să acreditați ideea că în România sunt mii de oameni care cumva sunt acolo din cauza nefuncționării justiției. Și ați încercat să pozați în toată povestea asta în victimă. Dvs. nu sunteți victimă. Sunteți călău. Sunteți călăul Codului de procedură penală, călăul legilor justiției și călăul programului de guvernare pe care dumneavoastră l-ați scris foarte frumos, dar nu l-ați aplicat”, a spus artistul.

Chirilă a mai explicat și că modificările aduse până acum de Parlament Codului de procedură penală și legilor justiției toți posibilii infractori sunt invitați să comită fărădelegi, România ajungând să fie o țară nesigură.

”Ați făcut această declarație ca să vă pregătiți să redați ordonanța 13, care v-ar ajuta în proces pe dvs., pe prietenii dvs și să reglementați un prag la abuzul în serviciu. Care-i urgența pentru ordonanță? O autostradă, sau ordonanța de urgență pentru modificarea pragului la abuzul în serviciu? Sincer! Dvs. spuneți că modificați Codul penal și legile justiției ca să nu mai existe abuzuri. Dar cumva, prin aceste modificări, invitați toți posibilii infractori, toți, la comiterea de infracțiuni. Practic, vom avea o țară nesigură, este posibil ca și dvs să ajungeți victima propriilor modificări. Sau cei din comisia de modificare a legilor justiției. Adică fiecare dintre noi dacă ne uităm bine”, a mai spus Tudor Chirilă.

”Domnule Dragnea, statul paralel nu există! Pur și simplu nu există. Și știți foarte bine asta. Este o invenție de marketing politic deșteaptă, recunosc, felicitări, dar un pic cam abstractă pentru că nu prea reușiți să-I convingeți nici pe oamenii pe care i-ați adus la miting, ăia 180.000. S-a văzut din diverse interviuri că săracii ei știau că sunt acolo contra a ceva, dar nu prea știau exact ce. Noțiunea asta de stat paralel e destul de abstractă pentru niște oameni privați de educație tot din cauza dvs.”, a conchis Chirilă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

4 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc