VIDEO Turbat de furie lângă cadavrele a zeci de mercenari, Prigojin îi înjură pe Șoigu și Gherasimov și anunță retragerea Wagner din Bahmut

VIDEO Turbat de furie lângă cadavrele a zeci de mercenari, Prigojin îi înjură pe Șoigu și Gherasimov și anunță retragerea Wagner din Bahmut

Liderul companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, s-a filmat alături de zeci de cadavre ale luptătorilor săi, criticându-i mai dezlănțuit ca oricând pe șefii armatei ruse pentru faptul că nu-i dau destulă muniție. Ulterior, acesta a anunțat că din data de 10 mai Wagner se va retrage din bătălia pentru Bahmut „pentru a ne linge rănile”.

Evgheni PrigojinFoto: Not specified / WillWest News / Profimedia
  • UPDATE 11:52 Într-o mutarea neașteptată, generalul-colonel Mihail Mizintsev, fost ministru adjunct al apărării, a anunțat că s-a alăturat Wagner Group în calitate de comandant adjunct. Mizintsev, poreclit „măcelarul din Mariupol” datorită rolului său în distrugerea orașului-port de la Marea Azov, apare în două clipuri postate de bloggerul de război Alexander Simonov. El ar fi vizitat o tabără de antrenament Wagner și ar fi făcut un tur al pozițiilor rusești din Bahmut.

Prigojin: „Șoigu, Gherasimov! Unde e *** aia de muniție?”

Într-un clip deosebit de brutal, în care se văd trupurile a zeci de mercenari morți, Prigojin i-a atacat fără niciun menajament pe liderii armatei Moscovei:

  • „Aceștia sunt băieții din Compania Wagner care au murit astăzi. Sângele e încă proaspăt. (către cel care ține camera) Filmează-i pe toți!
  • Acum ascultați la mine, curve nenorocite ce sunteți. Ei sunt tații și fiii cuiva. Și acești *** care nu ne dau muniție, o să-și mănânce măruntaiele în iad.
  • Avem un deficit de muniție de 70%! Șoigu, Gherasimov! Unde e *** aia de muniție! Uitați-vă la ei (arată spre cadavre).
  • Voi, scursurilor, stați în cluburi scumpe. Copiii voștri își trăiesc viața, filmează clipuri pentru Youtube.
  • Vă credeți maeștri ai acestei vieți și că aveți dreptul să ne controlați pe noi. Credeți că dacă aveți stocuri de muniție aveți dreptul să faceți asta.
  • Calculele sunt simple, dacă există alocare de muniție avem de cinci ori mai puțini (arată spre morții din spatele lui). Au venit ca voluntari și mor pentru ca voi să scăpați, în birourile voastre cu lemn de sequoia. Gândiți-vă la asta!”

( Clipul, unul cu imagini dure, poate fi văzut aici )

El a anunțat retragerea Wagner din Bahmut

Ulterior, vineri, într-un anunț brusc și dramatic, el a spus că forțele sale vor părăsi orașul ucrainean Bahmut, pe care încearcă să îl captureze din vara anului trecut.

„Declar în numele luptătorilor Wagner, în numele comandamentului Wagner, că începând cu data de 10 mai 2023 suntem obligați să transferăm pozițiile din așezarea Bahmut către unitățile Ministerului Apărării și să retragem rămășițele Wagner în taberele de logistică pentru a ne linge rănile", a spus Prigojin într-un comunicat de presă.

„Retrag unitățile Wagner din Bahmut pentru că, în lipsa munițiilor, sunt condamnate să piară fără sens", a adăugat el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...