VIDEO Turbezi de indignare, ți se întunecă mintea de frustrare când citești și auzi așa ceva! O poveste care te face să lăcrimezi

VIDEO Turbezi de indignare, ți se întunecă mintea de frustrare când citești și auzi așa ceva! O poveste care te face să lăcrimezi

Turbezi de indignare, ți se întunecă mintea de frustrare când citești și auzi așa ceva! O poveste care te face să lăcrimezi. Crispin Alexander Voinescu va implini pe 5 decembrie varsta de 15 ani. El a reusit sa invinga cancerul dupa ce a plecat din Romania, in septembrie 2017, impreuna cu tatal sau, brasoveanul Adrian Voinescu. Acum traieste in Zipolite, Mexic, de unde transmite ca se va intoarce in tara cand „Romania se va face bine”. Crispin isi spune acum povestea printr-o inregistrare postata pe YouTube.

In februarie 2017, Crispin  a fost diagnosticat cu cancer. „O tumoare maligna in zona sacro-iliaca stanga, cat o minge de tenis, inoperabila din cauza locatiei. Metastaze pulmonare bipolare”, povesteste el acum. La acea vreme era elev in Brasov. Medicii au spus sansele sale de vindecare dunt foarte slabe:”Sub 10% au zis doctorii la Cluj”.

Cu un tratament special a reusit sa reziste „patru ture de chimioterapie”, insa a „cincea tura nu am mai putut, nu am mai vrut”. „Impreuna cu papa am decis sa terminam tratamentul onologic si sa plecam intr-o calatorie fara o destinatie anume. Asa am simtit ca e bine, natural, cu mama natura alaturi de mine”, povesteste Crispin.

In septembrie 2017 a plecat spre Mexic, impreuna cu tatal sau. Si a reusit sa se vindece „Acum sunt bine, doctorii din Oaxaca spun ca trebuie sa continui sa ma recuperez, ca de fapt chimioterapia a distrus mai mult din mine decat boala in sine. Au zambit cand am spus ca m-am vindecat cu iubire. Aici inot in fiecare zi, indiferent de ploaie, vant sau valuri. Am salvat pana acum cinci oameni de la inec”, relateaza Crispin.

Imaginea sa despre Romania nu este acum deloc una placuta: „Romania este bolnava”.

„Oamenii dragi de acasa ne intreaba daca ne mai intoarcem in Romania. Mie imi este bine aici, cresc, invat, sunt din nou sanatos, intr-un mediu natural, linistit. De ce sa ma intorc? Am vazut atat de multi oameni suparati, nervosi, agitati, grabiti… Blocuri si aglomeratie, stres. Scoala e doar pentru note, de plecat tot vor pleca atunci cand termina. Simt ca Romania este si ea bolnava, cum am fost si eu. Papa zice ca problema este mai veche, ca nu se poate sa avem demnitari fara demnitate, ca cei care condus sunt un exemplu prost pentru oamenii pe care-i ‘slujesc’ si de aici toate o iau in jos. M-as intoarce, daca Romania se face bine”


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”