VIDEO Ucraina: Zelenski a lăudat eficienţa forțelor trupelor sale în respingerea atacurilor asupra sectorului Avdiivka

VIDEO Ucraina: Zelenski a lăudat eficienţa forțelor trupelor sale în respingerea atacurilor asupra sectorului Avdiivka

Preşedintele Volodimir Zelenski a lăudat duminică forţele ucrainene pentru respingerea "foarte eficientă" a atacurilor trupelor ruse de lângă Avdiivka, unul dintre principalele puncte de luptă de pe frontul de est, informează Reuters, scrie Agerpres.

Președintele Zelenski FOTO: Facebook

"Sectorul Avdiivka este foarte eficient în respingerea atacurilor", a spus preşedintele Zelenski în discursul său transmis pe Facebook duminică seara.

Şeful administraţiei militare din Avdiivka, un oraş minier devastat după luni de lupte, a declarat la televiziunea naţională că armata ucraineană a avansat cu aproximativ un kilometru în jurul oraşului în ultimele două săptămâni.

În declaraţiile sale, Volodimir Zelenski a adăugat că luptele de la Tavria, pe frontul de sud, au fost "cele mai brutale" şi şi-a exprimat recunoştinţa faţă de trupele care au luptat acolo, dar şi în alte regiuni.

Rusia nu va reuşi să cucerească mai mult teritoriu ucrainean, ci din contră va pierde şi ceea ce ocupă acum şi ar trebui să îşi pregătească cetăţenii pentru asta, a mai declarat preşedintele ucrainean, conform dpa, scrie Agerpres.

Volodimir Zelensk i a declarat, de asemenea, că "nu există nicio alternativă şi nu va exista nici una" la scoaterea ruşilor din Ucraina. Pas cu pas, trupele ucrainene înaintează spre eliberarea ţării, a adăugat el. Ucraina se aşteaptă la noi angajamente de asistenţă militară din partea aliaţilor săi în săptămâna viitoare, a adăugat el.

Şeful statului ucrainean l-a ironizat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a susţinut vineri, la Sankt Petersburg, că forţele ruse au distrus deja cinci sisteme americane de apărare aeriană de tip Patriot. Potrivit presei americane, însă, în Ucraina există doar două astfel de sisteme.

Preşedintele Zelenski a spus că toate sistemele sunt intacte."Niciun (sistem) Patriot nu a fost distrus!" a subliniat liderul de la Kiev. Pe de altă parte, a precizat el, 36 de rachete ruseşti au fost distruse doar în ultimele şapte zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat