VIDEO Ucrainenii au doborât patru avioane rusești în 24 de ore, printre care un bombardier tactic

VIDEO Ucrainenii au doborât patru avioane rusești în 24 de ore, printre care un bombardier tactic

Cel puțin patru avioane de luptă rusești, printre care un bombardier tactic de tip Su-34, ar fi fost doborâte de sistemele antiaeriene ale Ucrainei în ultimele 24 de ore.

„Astăzi este o zi bună pentru armata ucraineană și o zi proastă pentru aviația rusă. Un avion Su-25, două Su-30 și un Su-34 s-au dus dracului”, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării într-un mesaj publicat duminică pe Twitter.

Ministerul ucrainean al Apărării face referire la celebra expresie „Navă rusească, du-te dracului!”, spusă de militari ucraineni de pe Insula Șerpilor înainte de un atac. Pe rețeaua de socializare a fost publicată o înregistrare video care arată doborârea unui avion rus.

Într-o altă înregistrare video un avion multirol Su-30 poate fi văzut explodând în momentul impactului cu pământul după ce a fost doborât de o rachetă antiaeriană portabilă Stinger.

Potrivit portalului Oryx, forțele aeriene rusești au pierdut cel puțin 58 de avioane doar pe baza probelor foto și video, 28 dintre ele fiind de ultimă generație.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?

5 Foarte interesante amănunte!