VIDEO Ucrainenii au doborât patru avioane rusești în 24 de ore, printre care un bombardier tactic

VIDEO Ucrainenii au doborât patru avioane rusești în 24 de ore, printre care un bombardier tactic

Cel puțin patru avioane de luptă rusești, printre care un bombardier tactic de tip Su-34, ar fi fost doborâte de sistemele antiaeriene ale Ucrainei în ultimele 24 de ore.

„Astăzi este o zi bună pentru armata ucraineană și o zi proastă pentru aviația rusă. Un avion Su-25, două Su-30 și un Su-34 s-au dus dracului”, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării într-un mesaj publicat duminică pe Twitter.

Ministerul ucrainean al Apărării face referire la celebra expresie „Navă rusească, du-te dracului!”, spusă de militari ucraineni de pe Insula Șerpilor înainte de un atac. Pe rețeaua de socializare a fost publicată o înregistrare video care arată doborârea unui avion rus.

Într-o altă înregistrare video un avion multirol Su-30 poate fi văzut explodând în momentul impactului cu pământul după ce a fost doborât de o rachetă antiaeriană portabilă Stinger.

Potrivit portalului Oryx, forțele aeriene rusești au pierdut cel puțin 58 de avioane doar pe baza probelor foto și video, 28 dintre ele fiind de ultimă generație.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență