VIDEO Un fost ofițer al Armatei Române, trântit la pământ și încătușat de doi jandarmi din București

VIDEO Un fost ofițer al Armatei Române, trântit la pământ și încătușat de doi jandarmi din București

Un bărbat în vârstă, care susține că ar fi ofițer în rezervă al Armatei Române, a fost imobilizat sâmbătă seară și încătușat de doi jandarmi pentru că nu ar fi purtat mască.

Scenele s-au petrecut în fața Palatului Parlamentului, unde avea loc o manifestație.

”Chiar în fața Parlamentului, un ofițer în rezervă al Armatei Române a fost agresat, trântit la pământ, călcat în picioare și dus la dubă de către câțiva jandarmi care au făcut de râs Jandarmeria Română prin modul abuziv în care s-au comportat”, este descrierea la videoclipul postat de Federația Românilor de Pretutindeni.

Jandarmeria București a declanșat verificări cu privire la intervenția forțelor de ordine, iar bărbatul care a refuzat să poarte masca și să se legitimeze a fost amendat cu o mie de lei.

Comunicatul Jandarmeriei București

„În legătură cu incidentul care a avut loc astăzi, 20 februarie a.c. în jurul orei 18.30, în care jandarmii au imobilizat un bărbat care a refuzat să comunice datele necesare în vederea stabilirii identității și l-au condus la secția de poliție, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

1. Conducerea unității a dispus verificarea modului de acțiune al jandarmilor și respectatea procedurilor.

2. În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional.

3. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...