VIDEO Un lider anunță că Pentagonul investighează un număr tot mai mare de apariții a OZN-urilor

VIDEO Un lider anunță că Pentagonul investighează un număr tot mai mare de apariții a OZN-urilor

Pentagonul investighează un număr tot mai mare de cazuri de obiecte zburătoare neidentificate (OZN), a declarat miercuri senatorilor un lider al agenției americane, care urmărește în prezent aproximativ 650 de incidente, relatează Politico .

Dar Sean Kirkpatrick, directorul Biroului de rezolvare a anomaliilor din toate domeniile, a încercat, de asemenea, să atenueze unele dintre speculațiile ieșite din comun cu privire la ceea ce se ascunde în spatele aparițiilor, spunându-le senatorilor că Pentagonul nu a găsit nicio dovadă de activitate extraterestră.

Kirkpatrick a depus mărturie în fața Comisiei pentru servicii armate a Senatului, a doua apariție de acest fel la Capitoliu pentru oficialii Pentagonului în ultimul an, în condițiile în care legislatorii manifestă un interes sporit față de incursiunile inexplicabile, pe fondul temerilor că vehiculele ar putea fi operate de adversarii Americii.

El a declarat că aproximativ jumătate dintre rapoartele privind „fenomenele aeriene neidentificate” au fost prioritizate pentru o analiză suplimentară și pentru a examina dacă sunt disponibile suficiente date pentru a rezolva cazurile.

Însă Kirkpatrick a avertizat că multe cazuri ar putea rămâne nerezolvate din cauza lipsei de date concrete. El a estimat că între 20 și 30 de cazuri se află la jumătatea procesului analitic al biroului său, cu „o mână” de cazuri care au fost analizate și închise.

„Nu voi închide un caz ale cărui concluzii nu le pot apăra”, a declarat Kirkpatrick.

În timpul mărturiei sale, Kirkpatrick a arătat videoclipuri cu două cazuri recent declasificate de obiecte neidentificate observate de dronele militare americane pentru a demonstra procesul analitic al AARO. Primul videoclip, care prezintă un obiect aparent sferic observat în Orientul Mijlociu în 2022, rămâne nerezolvat din lipsă de date. O a doua observație din Asia de Sud din acest an a fost rezolvată în așteptarea unei evaluări inter pares, după ce analiza AARO a stabilit că obiectul era o aeronavă comercială.

Cele peste 650 de cazuri reprezintă o creștere față de un raport anual neclasificat publicat de Biroul Directorului de Informații Naționale în ianuarie. Rezumatul DNI a spus că 510 cazuri au fost catalogate până la 30 august 2022.

Îngrijorările legate de incursiunile în spațiul aerian al SUA de către obiecte necunoscute au cuprins Washingtonul în ultimii ani, iar biroul lui Kirkpatrick a fost înființat în iulie anul trecut pentru a conduce analiza observațiilor. Dar el a încercat, de asemenea, să tempereze afirmațiile potrivit cărora OZN-urile au o explicație nepământeană.

„De asemenea, ar trebui să precizez în mod clar, pentru a fi consemnat, că în cercetările noastre, AARO nu a găsit până acum nicio dovadă credibilă a unei activități extraterestre, a unei tehnologii extraterestre sau a unor obiecte care sfidează legile cunoscute ale fizicii”, a declarat Kirkpatrick.

„Doar un procent foarte mic de rapoarte UAP prezintă semn care ar putea fi descrise în mod rezonabil ca fiind anormale”, a adăugat el. „Majoritatea obiectelor neidentificate raportate la AARO au demonstrat caracteristici banale de baloane, dezordine, fenomene naturale sau alte surse ușor de explicat”.

Cu toate acestea, Kirkpatrick a făcut valuri cu un proiect de articol pe care l-a scris luna trecută împreună cu profesorul Avi Loeb de la Harvard, care prezintă o teorie conform căreia unele obiecte recente care par să sfideze fizica ar putea fi „sonde” de la o navă-mamă extraterestră.

Totuși, niciun senator nu l-a întrebat pe Kirkpatrick despre acest document în cadrul audierii de miercuri.

Interesul pentru biroul său a crescut în februarie după ce un balon spion chinezesc a traversat spațiul aerian al SUA, urmat de doborârea mai multor alte obiecte necunoscute deasupra teritoriului american și canadian. Congresul american a fost, de asemenea, agitat de dezvăluirile potrivit cărora baloane chinezești anterioare au traversat spațiul aerian al SUA încă din timpul administrației Trump, dar nu au fost detectate.

Presat de către republicanul de rang înalt din comisie, senatorul Joni Ernst din Iowa, Kirkpatrick a declarat că biroul său nu a văzut dovezi că evenimentele inexplicabile aflate în competența sa au fost cauzate de tehnologia rusă sau chineză, dar a subliniat „indicii îngrijorătoare” că ar putea fi vorba de capacități străine.

„Există capacități care ar putea fi folosite împotriva noastră atât în ceea ce privește [serviciile de informații, supraveghere și recunoaștere], cât și în ceea ce privește armele? Absolut”, a declarat Kirkpatrick. „Am dovezi că o fac în aceste cazuri? Nu, dar am indicatori îngrijorători”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro