VIDEO Un mall din orașul Kremenciuk din centrul Ucrainei, lovit de rachete. Peste o mie de persoane ar fi fost înăuntru

VIDEO Un mall din orașul Kremenciuk din centrul Ucrainei, lovit de rachete. Peste o mie de persoane ar fi fost înăuntru

Mai multe rachete rusești au lovit luni un centru comercial aglomerat din orașul Kremenciuk, regiunea Poltava, din centrul Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

18:43 Guvernatorul regiunii Poltava, Dmitro Lunin, a denunțat atacul asupra mall-ului din Kremenchuk drept „crimă de război" și „crimă împotriva umanității", afirmând că a fost un „act cinic de teroare împotriva populației civile", transmite Aljazeera.

17:57 Cel puțin 2 morți și 20 de răniți, potrivit lui Kyrylo Tymoshenko, șef adjunct al biroului președintelui, citat de BBC.

Oficialul ucrainean a declarat că obiectivul nu prezintă „nicio amenințare pentru armata rusă" și nu are „nicio valoare strategică" și a acuzat Rusia că sabotează „încercările oamenilor de a trăi o viață normală, care îi înfurie atât de tare pe ocupanți", potrivit Sky News.

Zelenski a precizat că peste 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial în momentul atacului.

„Ocupanții au tras cu rachete în centrul comercial, unde erau peste o mie de civili. Mall-ul este în flăcări, salvatorii luptă cu focul, numărul victimelor este imposibil de imaginat. Rusia continuă să-și pună neputința asupra cetățenilor obișnuiți. Este inutil să speri la umanitate din partea ei”, a scris Zelenski luni pe Telegram.

Primarul orașuluiKremenciuk, Vitali Meletski, a declarat că atacul a provocat mai mulți morți și răniți, dar nu a precizat cifre exacte, scrie Reuters.

Kremenciuk este un oraș industrial cu 217.000 de locuitori înainte de invazia Rusiei în Ucraina din 24 februarie și este sediul celei mai mari rafinării de petrol din Ucraina.

Corespondentul de la The Economist, Oliver Carroll, relatează „scene de groază", citând un bărbat care vorbea la telefon și care spunea că sunt oameni în clădire și că pereții încep să cadă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom