VIDEO Un sat-fantomă din SUA poartă numele de România

VIDEO Un sat-fantomă din SUA poartă numele de România

În nord-estul Statelor Unite, între dealurile întunecate din Pennsylvania, comitatul Meyersdale, există un sat-fantomă care poartă numele de România.

Vechi de aproape 140 de ani, România nord-americană este în prezent o relicvă prinsă în mașina timpului, produs al unei profunde crize demografice.

În prezent, în sătuc mai trăiesc doar 20 de oameni. Peisajul rural abundă în case abandonate, înăuntrul cărora obiectele au rămas neclintite, exact ca în ziua în care locuințele au fost părăsite, încremenite într-un „muzeu viu” al prafului, singurătății și ferestrelor sparte.

Așezarea, rezultat al unui proiect de exploatare minieră, a fost înființată în secolul XIX de către un industriaș putred de bogat pe nume Philip Roman, potrivit AT1 România.

Satul nu duce lipsă și de „mrejele” unei mitologii locale. La bursa zvonurilor istorice, poveștile despre sinucideri, incendii misterioase și ritualuri vrăjitorești sunt adânc înrădăcinate în memoria colectivă a generațiilor care au trăit sub acoperișurile acestui loc crepuscular. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar