VIDEO UPDATE Dragoș Tudorache - concluziile raportului legat de uciderea ursului la Sibiu: Autoritățile au acționat în grabă

VIDEO UPDATE Dragoș Tudorache - concluziile raportului legat de uciderea ursului la Sibiu: Autoritățile au acționat în grabă

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul MAI, că autoritățile din Sibiu au acționat "în grabă" în cazul ursului împușcat săptămâna trecută la Sibiu.

Ministrul a prezentat concluziile raportului Corpului de control al MAI, care urmează să-i fie prezentate și prim-ministrului.

Potrivit raportului, în astfel de situații, ar trebui instituit "un comandament de urgență la nivel local", care să poată interveni pentru prinderea în viață a animalelor.

La nivelul orașului Sibiu, o astfel de procedură pentru convocarea unui comandament de urgență nu a existat, a arătat Tudorache.

"Se reține o responsabilitate a celor care au gestionat din punct de vedere operațional și aici sunt cadre din Ministerul Afacerilor Interne, șeful Poliției municipale Sibiu, în special, pentru că el a fost cel desemnat să coordoneze în teren intervenția și sunt în raportul Corpului de control anumite responsabilități reținute și în sarcina acestui ofițer cu privire la momentul în care s-a decis împușcarea animalului", a explicat Dragoș Tudorache.

Ministrul a subliniat că, potrivit raportului, ursul a fost ucis când "nu mai exista un pericol iminent" iar la fața locului se afla un medic veterinar care ar fi putut încerca tranchilizarea animalului.

"Toată acțiunea derulată de la ora 5 dimineață până la ora 8 și ceva când tot elementul a luat sfârșit, motivația principală a tuturor celor care au intervenit și din partea Poliției și din partea ISU și din partea Jandarmeriei a fost aceea de a se asigura (...) că nu există riscuri cu privire la populație. Era ora la care foarte mulți copii mergeau la școală, deci trebuie înțeleasă întreaga operațiune și în acest context. Asta nu scuză nici într-un fel graba cu care s-a luat decizia finală a împușcării ursului și aici voi cere inspectorului general al Poliției Române să analizeze foarte repede împreună cu conducerea Poliției județene Sibiu care sunt măsurile potrivite în această grabă și acest mod în care s-a finalizat acțiunea", a spus Dragoș Tudorache.

În raport ar exista și o mențiune asupra faptului că s-ar fi încercat acroșarea animalului cu o mașină a Poliției la cererea expresă a unui ofițer superior din cadrul Poliției municipale.

Dragoș Tudorache a anunțat că va discuta cu ministrul Mediului pentru stabilirea unei proceduri și dotarea pentru astfel de situații a Jandarmeriei Române, în cazul în care va prelua aceste competențe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro