VIDEO UPDATE Germania: Explozia din uzina de tratate a deşeurilor de la Leverkusen s-a soldat cu un mort, patru dispăruţi şi 31 de răniţi

VIDEO UPDATE Germania: Explozia din uzina de tratate a deşeurilor de la Leverkusen s-a soldat cu un mort, patru dispăruţi şi 31 de răniţi

UPDATE ORA 19.58 Explozia de marţi de la Leverkusen, din vestul Germaniei, dintr-un sit de tratare a deşeurilor, s-a soldat cu un mort, patru dispăruţi şi treizeci şi unu de răniţi, dintre care cinci grav, potrivit ultimului bilanţ furnizat de autorităţi, relatează AFP.

"Suntem profund bulversaţi de acest accident trafic şi de moartea unui colaborator de-ai noştri", a declarat conducerea companiei Currenta, gestionara sitului, într-un comunicat.

Operaţiunile de salvare continuă pentru a se încerca găsirea celor patru dispăruţi, adaugă societatea, care a precizat că cei 31 de răniţi sunt salariaţi ai uzinei.


Explozia care s-a produs în jurul orei locale 09.40 (07.40 GMT) este "de origine necunoscută", potrivit companiei. Situl include un centru de stocare a deşeurilor şi un incinerator, aflate în proximitatea unei zone industriale specializate în chimie.

Zgomotul exploziei a fost auzit până la 40 km distanţă, potrivit săptămânalului Spiegel. Coloana groasă de fum negru, vizibilă de la distanţă, le-a făcut pe autorităţi să lanseze un apel la oameni de a merge în locuinţe şi a stinge instalaţia de climatizare, păstrând în acelaşi timp uşile şi ferestrele închise.

"Lucrările în zona de pericol sunt în continuare în derulare. Abia după încheierea acestei etape specialiştii în incendii ai departamentului de anchete criminale vor începe să ancheteze cauza exploziei", a precizat poliţia din Koln într-un comunicat.

Mai multe porţiuni de autostradă au fost închise, înainte de a deveni din nou accesibile la sfârşitul după-amiezii.

Evenimentul a fost clasificat iniţial drept un "pericol extrem" de aplicaţia naţională de alertă în caz de catastrofe Nina.

Situl de stocare şi uzina de incinerare se află la marginea parcului industrial Chempark, care reuneşte companii din sectorul chimic, unul dintre cele mai mari parcuri de gen din Europa, la periferia Leverkusen şi a cartierului Burrig.

UPDATE ORA 13.52 Germania: Cinci dispăruţi şi câţiva răniţi în urma exploziei dintr-un parc industrial din Leverkusen

Cinci angajaţi sunt daţi dispăruţi şi alţi câţiva au fost răniţi, unii dintre ei grav, într-o explozie care a zguduit marţi un parc industrial din oraşul german Leverkusen, în vestul ţării, provocând o importantă degajare de fum, a anunţat operatorul parcului, transmit dpa şi Reuters.

Explozia s-a produs la ora locală 09:40 (07:40 GMT), a indicat compania Currenta.



Explozia, însoţită de un zgomot puternic, a provocat un incendiu la un depozit de carburanţi al unei uzine de incinerare a deşeurilor.

'Dintr-un motiv încă necunoscut, o explozie s-a produs la Chempark din Leverkusen', anunţa un mesaj postat pe contul de Twitter al operatorului acestui parc de companii chimice, care se prezintă drept una din cele mai mari din Europa în acest sector.



'Locuitorii sunt rugaţi să intre în încăperi închise şi să ţină uşile şi ferestrele închise', adaugă mesajul citat de AFP, precizând că o intervenţie a pompierilor este în desfăşurare.

Evenimentul a fost clasificat în categoria 'pericol extrem' de către aplicaţia naţională de alertă la catastrofe.

Poliţia din Koln a transmis pe contul de Twitter că există 'pagube importante' şi că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise.

Peste 30 de companii chimice sunt prezente la Chempark din Leverkusen, printre care Covestro, Bayer, Lanxess şi Arlanxeo.

ORA 13.13 Germania: Explozie într-un parc industrial din Leverkusen, cu importantă degajare de fum

O explozie a zguduit marţi un parc industrial din oraşul german Leverkusen, în vestul ţării, provocând o importantă degajare de fum, din cauza căreia locuitorii au fost rugaţi să închidă ferestrele, iar poliţia a închis porţiuni de autostradă, transmit Reuters şi AFP.

'Dintr-un motiv încă necunoscut, o explozie s-a produs la Chempark din Leverkusen', indică un mesaj postat pe contul de Twitter al operatorului acestui parc de companii chimice, care se prezintă drept una din cele mai mari din Europa în acest sector.



'Locuitorii sunt rugaţi să intre în încăperi închise şi să ţină uşile şi ferestrele închise', adaugă mesajul, precizând că o intervenţie a pompierilor este în desfăşurare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria