VIDEO UPDATE Proteste în Rusia: UE ''deplânge'' arestarea a peste 5,000 de persoane; un bărbat şi-a dat foc în centrul Moscovei

VIDEO UPDATE Proteste în Rusia: UE ''deplânge'' arestarea a peste 5,000 de persoane; un bărbat şi-a dat foc în centrul Moscovei

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a "deplâns'' într-un tweet, ''arestările masive" din timpul protestelor pro-Navalnîi de duminică din Rusia şi "utilizarea disproporţionată a forţei" împotriva protestatarilor şi a jurnaliştilor, transmite AFP.

"Oamenii trebuie să îşi poată exercita dreptul de a protesta fără teama de represiune. Rusia trebuie să îşi respecte angajamentele internaţionale'', a scris Josep Borrell pe Twitter .


Foto: (c) Alex Edelman POOL/EPA


Acest protest al şefului diplomaţiei UE vine cu puţin timp înainte de vizita sa la Moscova în perioada 4-6 februarie pentru a cere eliberarea lui Navalnîi şi pentru a discuta despre normalizarea relaţiilor dintre Moscova şi Uniunea Europeană. Aceasta va fi prima vizită în Rusia a unui şef al diplomaţiei europene din 2017.

Şi secretarul de stat american Antony Blinken a condamnat duminică pe Twitter represiunea Moscovei împotriva protestatarilor anti-guvernamentali. Mesajul a atras reacţia MAE rus care a acuzat SUA de "ingerinţă flagrantă" în afacerile sale interne.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...