VIDEO UPDATE SUA: Cel puţin opt morţi într-un atac armat în California, agresorul s-a sinucis

VIDEO UPDATE SUA: Cel puţin opt morţi într-un atac armat în California, agresorul s-a sinucis

Un angajat al unei companii de transport public a ucis cel puţin opt persoane miercuri într-o incintă a companiei din oraşul San Jose, statul California, a indicat poliţia, cel mai recent exemplu de violenţă cu armele de foc în SUA, notează AFP.

"Pot confirma că opt persoane au decedat", a declarat Russell Davis, din cadrul poliţiei comitatului Santa Clara, avertizând însă că bilanţul s-ar putea înrăutăţi.

Presupusul atacator, care era angajat al companiei de transport public vizate, Autoritatea de Transport a Valley (VTA), s-a sinucis, a precizat şeriful local, Laurie Smith.

 

Foto: (c) JOHN G MABANGLO/EPA


El a fost identificat ca fiind Samuel Cassidy, 57 de ani, care lucra ca mecanic de întreţinere în incinta respectivă, potrivit mai multor media americane.

"Am primit informaţii indicând că mai multe dispozitive explozive s-ar afla în interiorul clădirii", au adăugat autorităţile, explicând că o echipă de deminare se află la faţa locului pentru a cerceta locul incidentului şi a stabili dacă "siguranţa publicului este asigurată".

Atacul armat a avut loc miercuri dimineaţă în jurul orelor 06.45 (13.45 GMT) lângă un centru de întreţinere al ATV din San Jose, oraş californian situat la sud de San Francisco.

Incinta a fost evacuată şi "gravitatea rănilor" este pe cale de a fi evaluată, a scris compania pe Twitter.

În faţa garajului s-au adunat zeci de maşini de poliţie şi salvare, precum şi agenţi ai FBI.

"Destul", a deplâns preşedintele american, Joe Biden, care a ordonat ca drapelele de pe clădirile publice să fie coborâte în bernă.

 

Foto: (c) JOHN G MABANGLO/EPA


"Încă o dată îndemn Congresul să acţioneze imediat şi să ţină cont de voinţa americanilor, care include o mare majoritate a proprietarilor de arme, de a pune capăt acestei epidemii de violenţă cu arme de foc din America", a declarat liderul de la Casa Albă într-un comunicat.

"Avem impresia că asta se repetă iar şi iar", a acuzat, de asemenea, guvernatorul democrat al statului California, Gavin Newsom.

 Mai multe atacuri armate au îndoliat Statele Unite în ultimele luni, printre care la un sediu al FedEx din Indianapolis, într-o clădire de birouri din California, un supermarket din Boulder, Colorado, şi mai multe saloane de masaj din Atlanta, Georgia.

La sfârşitul săptămânii trecute, 12 persoane au fost împuşcate şi peste 50 rănite în întreaga ţară într-o explozie a violenţelor cu arme de foc.

Preşedintele Joe Biden a prezentat la începutul lui aprilie o serie de măsuri pentru a limita proliferarea armelor de foc în Statele Unite.

De la începutul anului în curs, armele de foc au făcut peste 17.000 de morţi în Statele Unite, inclusiv sinucideri, şi au fost înregistrate 232 de atacuri armate cu mai multe victime, potrivit site-ului Gun Violence Archive.

 

 

* 26.05.2021 ORA 19:23 Cel puţin opt persoane au fost ucise miercuri într-un atac armat la San José, statul California, atacatorul fiind un angajat al companiei vizate, a anunţat poliţia, relatează AFP.

 

 


Foto: (c) Peter DaSilva / REUTERS


''Pot confirma că opt persoane au murit. Şi un suspect a fost declarat mort'', a declarat Russell Davis de la departamentul de poliţie din Santa Clara, apreciind că numărul morţilor ar putea creşte.

 


Foto: (c) Peter DaSilva / REUTERS


Atacul a avut loc cu puţin timp înainte de ora locală 07.00 (14.00 GMT) într-un spaţiu administrat de Autoritatea de transport din Santa Clara.

 


Foto: (c) Peter DaSilva / REUTERS


San Jose, un oraş cu circa un milion de locuitori, se află în Silicon Valley, un centru global de inovaţie tehnologică şi locul în care îşi au sediul cele mai mare companii tehnologice din SUA.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

2 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

3 Fotografia asta a strâns 2,3 milioane de aprecieri în doar 15 ore

4 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

5 Amănunte picante despre firma pe care Clotilde Armand a adus-o în locul Romprest