VIDEO „Urmează Crimeea, în curând”/

VIDEO „Urmează Crimeea, în curând”/

Macer Gifford, un voluntar britanic ce luptă de partea forțelor ucrainene, a prezentat arsenalul impresionant pe care îl au acum la dispoziție trupele Kievului, afirmând că va lupta în curând pentru eliberarea Crimeii.

Macer Gifford prezinta arsenalul de arme al ucrainenilorFoto: Captura video

Într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Twitter Gifford relatează că s-a întors la bază după încheierea ultimei misiuni și că a început să treacă în revizie ultimele arme și echipamente primite de trupele care luptă împotriva Rusiei în războiul declanșat de Vladimir Putin în data de 24 februarie.

„Sunt niște lucruri foarte, foarte impresionante, vreau să vă arăt în jur. Avem multe lucruri pe care le-am primit, evident, de la ucraineni, dar de asemenea și pe care am reușit să le capturăm de la ruși. Acesta e doar un mic loc de depozitare plin de echipamente doar pentru unitatea internațională de cazaci, doar pentru acest grup micuț”, relatează britanicul.

El arată apoi înspre mai multe lansatoare antitanc mobile NLAW, subliniind că țările occidentale trebuie să continue să trimită arme Ucrainei „fiindcă echipamentul acesta de aici distruge tancuri, distruge buncăre și ne ajută să ne punem în mișcare”.


De altfel, ministrul britanic al Apărării Ben Wallace a anunțat miercuri că Londra va dona în premieră elicoptere militare Ucrainei ca parte a unui nou pachet de asistență militară ce include 1.000 de rachete aer-sol, printre care cel mai avansat model al rachetei „Brimstone”, tunuri antiaeriene și 10.000 de muniții.

Voluntarul britanic spune că va lupta în curând în Crimeea de partea ucrainenilor

Gifford afirmă de asemenea că armele primite de trupele Kievului din Occident permit propriei unități de recunoaștere să aibă tot ce are nevoie în materie de putere de foc „pentru a fi incredibil de formidabili”.

El își exprimă apoi satisfacția și mulțumirea pentru echipamentele primite recent, subliniind că „avem o cameră plină cu muniții, avem de asemenea o casă plină cu echipamente și mă simt incredibil de optimist pentru următoriul stadiu al operațiunii”.

„S-ar putea să nu știți asta despre mine, a fost ceva ce am împărtășit cu ceva timp în urmă, dar stră-stră-străbunicul meu a luptat în Crimeea și am medaliile sale acasă. El le-a primit nu doar din partea guvernului britanic, ci și de către guvernul turc. La momentul respectiv Imperiul Otoman a oferit medalii pentru înfrângerea Rusiei în Războiul Crimeii (n.r. 1853-1856)”, le povestește britanicul urmăritorilor săi de pe Twitter.

„Dați înainte 150 de ani iar acum eu voi lupta în curând în Crimeea și sunt înconjurat de tot echipamentul pe care îl voi folosi (...) Totul este bine, totul este pozitiv, slavă Ucrainei”, își încheie el mesajul, arătând din nou înspre mormanul de arme din depozit.

Anterior, și americanul James Vasquez, probabil cel mai cunoscut voluntar străin ce luptă de partea ucrainenilor, a oferit detalii despre motivele pentru care s-a înrolat să lupte împotriva rușilor, afirmând că aceștia i-au măcelărit familia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 VIDEO Kadîrov și tragi apa...

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Cu invitați din Laos și Cuba, „măreața” Rusie s-a afișat cu un singur tanc la parada de la Moscova și cu bocanci pierduți de soldați...