VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 17.855 de cetăţeni străini s-au vaccinat în România de la debutul campaniei de imunizare anti-COVID

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: 17.855 de cetăţeni străini s-au vaccinat în România de la debutul campaniei de imunizare anti-COVID

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID au fost imunizate în România 17.855 de persoane cetăţeni străini, cetăţeni din Uniunea Europeană, Confederaţia Elveţiană şi cetăţeni din alte ţări terţe care au drept de şedere legală pe teritoriul ţării noastre.


"De la debutul campaniei de vaccinare şi până la acest moment, au fost vaccinate 17.855 de persoane cetăţeni străini, cetăţeni din Uniunea Europeană, Confederaţia Elveţiană şi cetăţeni din alte ţări terţe care au drept de şedere legală pe teritoriul României, conform strategiei de vaccinare", a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Totodată, a precizat şeful CNCVAV, în perioada 10-17 mai au fost vaccinate cu prima doză 329.073 de persoane, dintre care 222.413 persoane fără programare.

"Am făcut o evaluare a numărului de persoane programate pentru prima doză, respectiv persoanele care au fost vaccinate fără programare. În acelaşi interval de timp au fost vaccinate cu doza 1, fără programare, 222.413 persoane, ceea ce înseamnă, din totalul celor vaccinaţi cu doza unu în acest interval de timp, 67,58%. Acest lucru confirmă faptul că oamenii îşi doresc să se vaccineze şi se prezintă direct la centrele de vaccinare, faţă de numărul celor care s-au vaccinat cu doza unu, cu programare, adică 106.660 de persoane", a spus Gheorghiţă. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...